Geruchten
06 december 2015 - Ron Smeets

LG K7 wordt de volgende low-end smartphone uit Korea Waar haalt LG toch de inspiratie voor al die typenummers vandaan

LG legt volgens de meest recente geruchten de laatste hand aan een nieuwe instap smartphone; de LG K7, aka 'M1'. Ik vraag me af wat het nut is van een code- pf projectnaam met een andere cijfer-letter combinatie, maar goed. Naamgeving is voor veel fabrikanten al jaren een probleem, maar daar kom ik hieronder nog even op terug.

Eerst de vermeende, want het zijn nog geruchten, specs van de LG K7. Dit toestel zou uitgerust worden met een 5 inch FWVGA (854 x 480) display, een quad core 1.1GHz Snapdragon 210 processor met 1.5GB RAM, 8GB intern geheugen en 4G (LTe) support. Aan zowel de voor- als achterzijde prijkt een 5 megapixel camera.

Afbeeldingen van het toestel zijn er nog niet. De verkoopprijs wordt geschat op 130 tot 180 euro. Vooralsnog wordt alleen nog gespeculeerd over een Amerikaanse release bij T-Mobile en een onthulling ergens in de komende maanden. Op of rondom de CES wellicht? Niet echt een event voor de introductie van een instap smartphone, maar wie weet.

Dan nog over de naam. LG goochelt al langere tijd met de meest vreemde, en onlogische combinaties. Daar wordt, zo lijkt het, bijna net zo 'goed' over nagedacht als de aanleg van stroom- en telefoondraden in Seoul (foto hierboven) ;)) OK, bij de G-Series klopt het nog allemaal wel, Na de (Optimus) G kwamen de G2, G3 en G4. Maar de naam van de LG V10 kwam letterlijk uit de lucht vallen. En nu dan dus weer de K7. Waar zijn de V1 t/m V9, en de K1 t/m K6? Als de gekozen cijfers nu nog ergens voor stonden, maar dat lijkt ook niet het geval te zijn. De LG die qua naam nog het dichtst in de buurt komt is de K2. Dat was heel even een codenaam voor de Prada 3

Het is voor fabrikanten al jaren lastig om logische namen en/of typenummers te bedenken. Samsung weet daar, uit de tijd dat ze 40 tot 50 toestellen per jaar uitpoepten, alles van.Tegenwoordig verschijnen jaarlijks echter veel minder toestellen en dus is de naamgeving ook makkelijker geworden. Als zijn die soms wel wat aan de lange kant. Neem nu de Galaxy S6 Edge Plus. LG blijft duidelijk vasthouden aan letters en nummers die elkaar niet altijd even logisch opvolgen, zo blijkt.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.