Toestellen
05 januari 2016 - Ron Smeets

LG K7 en K10 zijn midrange smartphones De Koreaanse fabrikant houdt het prijskaartje nog even 'geheim'

Morgen (6 januari) start de CES in Las Vegas. In de dagen daaraan voorafgaand komen sommige fabrikanten alvast met enkele onthullingen om te voorkomen dat die tijdens het event verzuipen in de lawine van nieuwe productaankondigingen. Zo heeft LG afgelopen nacht haar nieuwe K-Series smartphones gepresenteerd. De LG K7, die een maand geleden al in het geruchtencircuit opdook, en K10 worden midrange smartphones waarvan helaas nog niet bekend is wanneer ze in de winkels zullen liggen en wat ze gaan kosten. We moeten het dus even doen met enkele kiekjes en de specs in de hoop dat LG over enkele dagen, in Las Vegas wellicht, meer informatie over deze toestellen gaat verspreiden. Heel erg bijzonder is het overigens niet dat LG weer met enkele nieuwe midrange toestellen op de proppen komt. De afgelopen maanden zagen we al diverse, goedkopere, varianten van de G4 opduiken en de Koreaanse fabrikant heeft in 2014 en 2015 natuurlijk ook nog de L-Series, Spirit, Zero (aka Class) en F-Series gehad die ook allemaal tot het instap- en midrange segment behoorden.

Het moge, afgaand op de naam, duidelijk zijn dat de K7 het 'instapmodel' van de twee is. De specs tonen verder aan dat LG van beide toestellen zowel een 3G 'only' als een 4G variant gemaakt heeft. Ik neem aan dat wij in ieder geval de 4G varianten in de winkels zullen gaan tegenkomen. Of de 3G versies, die onder anderen ook een andere processors en camera's hebben, ook naar ons deel van de wereld gaan komen is weet op dit moment alleen LG.

De LG K7 is met zijn 5.0 inch display ook een stukje compacter dan de 5.3 inch K10. Verder valt op dat beide toestellen een achterzijde hebben met een zogenaamd 'geweven reliëf' zodat ze niet te snel uit je handen glippen, aldus LG. Net als bij de meeste andere smartphones van deze Koreaanse fabrikant zijn de ontgrendel- en volumeknoppen ook nu weer op de achterzijde, onder de camera, geplaatst. Op de foto's zien de nieuwe K-Series toestellen er verder best aardig uit, maar daar kan ik, zonder ze in levende lijve gezien te hebben, verder nog niet veel over zeggen natuurlijk.

Het scherm van beide toestellen is voorzien van 2.5D Arc (ietwat gebogen) glas. Verder zegt de fabrikant dat de K-Series ook uitgerust worden met de 'high-end' camera en UX functies die we al kennen van de duurdere modellen zoals de G4. Hieronder enkele kiekjes van de toestellen en een overzicht van alle specs.

LG K10 Specs:
- Display: 5.3-inch HD In-cell Touch

Processor:
- LTE: 1.2GHz or 1.3GHz Quad-Core / 1.14GHz Octa-Core
- 3G: 1.3GHz Quad-Core

Camera:
- LTE: Achterzijde 13MP / Voorzijde 8MP of 5MP
- 3G: Achterzijde 8MP / Voorzijde 8MP of 5MP

Geheugen:
- RAM: 2GB / 1.5GB / 1GB
- ROM: 16GB / 8GB

- Batterij: 2,300mAh
- Besturingssysteem: Android 5.1 Lollipop
- Formaat: 146.6 x 74.8 x 8.8mm
- Netwerk: LTE / 3G
- Kleuren: Wit / Indigo / Goud
- Overig: 2.5D Arc Glass / Gesture Shot / Tap and Shot / Gesture Interval Shot*

LG K7 Specs:

- Display: 5.0-inch FWVGA In-cell Touch (LTE) / On-cell Touch (3G)

Processor:
- LTE: 1.0GHz Quad-Core
- 3G: 1.3GHz Quad-Core

Camera:
- Achterzijde 8MP of 5MP / Voorzijde 5MP

Geheugen:
- RAM: 1.5GB / 1GB
- ROM: 16GB / 8GB

- Batterij: 2,125 mAh
- Besturingssysteem: Android 5.1 Lollipop

Formaat:
- LTE: 143.6 x 72.5 x 8.9mm
- 3G: 143.6 x 72.5 x 9.05mm

- Netwerk: LTE / 3G

Kleuren:
- LTE: Titan
- 3G: Wit / Zwart / Goud

- Overig: 2.5D Arc Glass / Gesture Shot / Tap and Shot / Gesture Interval Shot*

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.