Nieuws
22 januari 2013 - Ron Smeets

LG is Apple voorbijgestreefd in de VS

Dit is toch wel een bijzonder bericht. Al maanden duiken, steeds vaker, berichten op dat er scheurtjes ontstaan in de populariteit van de iPhone. De verkopen, ondanks dat ze nog altijd stijgen, vallen tegen. Gebruikers klagen steeds vaker over de soft- en hardware kwaliteit en de iPhone zou haar 'hippe' imago aan het kwijtraken zijn.

Welnu, het nieuws dat LG, ja die andere Koreaanse toestel fabrikant ;-), in december meer toestellen verkocht dan Apple in de VS is natuurlijk maar een momentopname maar wel eentje die tot voor kort door velen voor onmogelijk gehouden werd. Zeker op Apple's 'home turf'!

Van alle verkochte toestellen in de VS waren er in december 33% van Samsung, 13% van LG en 'slechts' 12% van Apple. Het Amerikaanse succes van LG wordt met name ingegeven door de populariteit van de Nexus 4 en de Optimus G (foto). En dan te bedenken dat de Nexus 4 vrijwel niet leverbaar is met wachttijden die die voor de iPhone 5 ontstijgen ;-)

Overigens is Amerika al langere tijd een prima markt voor LG. De Koreaanse fabrikant scoort daar al jaren goed en staat, qua marktaandeel (smart- en feature phones) ook al jaren in de Top 3. Dat neemt niet weg dat ze in Korea wel heel blij zullen zijn met het succes in december. Nog los van het feit dat de twee best verkopende smartphone fabrikanten in de VS dus uit Korea komen. Nee, niet (meer) uit Cupertino en ook (nog) niet uit Espoo, ondanks een Noord Amerikaanse CEO (Canadees om precies te zijn ;))

UPDATE (24-01; 07u40): Sommige reacties waren al heel erg duidelijk ;-) Bovenstaand artikel bevatte twee blunders. LG is inderdaad weer de tweede toestelfabrikant, qua marktaandeel, in de VS maar het betreft wel de totale toestelverkopen en niet, zoals ik tot twee keer toe schreef, 'smartphones'. 

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.