Nieuws
03 februari 2011 - Ron Smeets

LG introduceert VIP Service voor Smartphones

Vanmiddag werd ik getipt over een nieuwe dienst die LG Nederland gelijktijdig met de winkelrelease van de LG Optimus 2X Speed, over een week of vijf, zal introduceren: VIP Service voor smartphones.

Klanten die een LG Optimus 2X Speed kopen kunnen door te registreren een jaar lang gratis gebruik maken van de zogenaamde VIP Service. Dit houdt in dat wanneer je te maken zou krijgen met een technisch probleem dat niet op te lossen is door de help- en servicedesk, het toestel binnen 24 uur, bij je thuis, kosteloos omgeruild wordt voor een nieuw exemplaar.

LG wil met de introductie van de VIP Service duidelijk maken dat men iets gaat doen aan de afhandeling van hard- en software klachten van LG (smart)phones waar klanten de afgelopen jaren mee te maken gehad hebben. Aanvankelijk is de LG Optimus 2X Speed het enige toestel die met de VIP Service geleverd wordt, maar de kans is groot dat LG de serivce later voor alle (high-end) smartphones zal introduceren.

Een tweede verandering die LG inmiddels al uitgevoerd heeft is het feit dat men de klantenservice weer in haar eigen pand gehuisvest heeft. Dit moet zorgen voor een snellere en betere behandeling van klachten en vragen die daar binnen komen.  Bovendien kunnen technische helpdeskmedewerkers straks (vanaf de introductie van de LG Optimus 2X Speed) op afstand in een toestel ‘inbellen’ om de klant te helpen. Daarvoor heeft LG de zogenaamde ‘Remote Call’ app op haar nieuwe smartphones (embedded) geinstalleerd. Letwel, een klant moet die hulp op afstand altijd zelf goedkeuren. LG kan dus niet zonder medeweten van de gebruiker zo maar even op elk toestel ‘inbellen’.

Klinkt goed allemaal en laten we hopen dat de introductie van de VIP Service ook betekent dat de kwaliteit van de LG producten zelf verbetert is (of wordt). Ik neem althans aan dat de Koreaanse fabrikant daar ook aan gedacht heeft, anders kan de VIP Service nog wel eens heel erg duur grapje worden voor LG ;-))

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.