Toestellen
12 juli 2006 - Redactie MobileCowboys

LG introduceert eerste 5MP camphone voor Europa

Een digitale camera wil je nog wel eens vergeten op leuke momenten. Terwijl je altijd wel je telefoon op zak hebt. Met de KG920 introduceert LG Electronics de eerste 5 Megapixel cameraphone in Europa, zodat je altijd een digitale camera bij de hand hebt. In een behuizing van slechts 18 millimeter schiet het dunne model haarscherpe foto's. Ideaal voor de zomervakantie die voor de deur staat, aangezien je de leukste momenten direct kan vastleggen. Dankzij het flexibele display bel of fotografeer je in een handomdraai, een digitale camera hoef je niet meer te kopen!

De KG920 biedt het nieuwste op het gebied van digitale fotografie. Gebruikers kunnen dankzij de 5 Megapixel camera met autofocus, fotoflitser en digitale zoom altijd en overal uitstekende plaatjes schieten. Een handig draaisysteem maakt het mogelijk om portretten te maken van jezelf of samen met vrienden: het hoogwaardige display is 180° te draaien. Video's worden in VGA kwaliteit met 30 beelden per seconde in MPEG4-formaat opgenomen. Dankzij de USB Mass Storage mogelijkheden kan je foto's en videobeelden gemakkelijk op de PC zetten, zodat er altijd voldoende ruimte is. Ook biedt de telefoon mogelijkheden om bestanden op een MiniSD-kaart te zetten.

Naast de uitstekende camerafunctie, biedt de KG920 genoeg mogelijkheden om het predikaat van 'multimedia-telefoon' te krijgen. Gebruikers kunnen MP3 bestanden opslaan en afluisteren. Verder heeft de telefoon e-mail, Bluetooth en WAP 2.0 mogelijkheden. De KG920 is dan ook meer dan een telefoon met een camerafunctie en veel meer dan de som der delen.

"Ondanks het beperkte formaat van de KG920 heeft de telefoon enorme mogelijkheden," zegt B. H. Kim, CEO van LG Electronics Benelux. "Deze telefoon is tegelijkertijd een digitale camera en daarmee multifunctioneel. Het aanbieden van een telefoon als deze past binnen onze strategie om onze positie in de markt van mobiele telefonie verder te verstevigen."

De KG920 is vanaf half juli beschikbaar voor een adviesprijs van 749 euroGerelateerde links:
LG pakt flink uit op de toestelmarkt
Gigabyte GSM's voor breed publiek
Derde 5MP Camphone op komst
5MP cameramodule van LG
5MP design camphone van LG
Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl