Toestellen
13 januari 2010 - Redactie StyleCowboys

LG GW820 eXpo toch bijzonder?

Volgends Cowboy Ron is de "LG GW820 eXpo op zich niet zo'n bijzonder toestel" maar daar zou hij, gezien de specificaties van het toestel, zich wel eens in kunnen vergissen.

Natuurlijk doet de naam LG ons niet direct denken aan de meest geavanceerde high-tech toestellen, maar daar willen de Koreanen met dit toestel duidelijk verandering in brengen.

Allereerst heeft de eXpo al de volgende kenmerken:
- Projector mogelijkheid
- Fingerprint reader
- 1 GHz Qualcomm processor
- QWERTY toetsenbord
- 1500 mAh accu

Verder heeft de eXpo natuurlijk nog de standaard specificaties die je van een high-tech toestel mag verwachten, zoals een 5 megapixel camera, Interne GPS module, Wifi adapter, 800x480 resolutie, etc, etc.

Maar, zoals we inmiddels wel weten, willen enkel de specificaties nog niet veel zeggen over een telefoon en zal het besturingssysteem ook een beetje moeten meewerken. Zo had LG volgens diverse geruchten oorspronkelijk voor Windows mobile 7 gekozen, maar hebben daar op het laatste moment van af moeten zien door het zoveelste uitstel van dat besturingssysteem. Hoe dan ook, is het nu zeker dat je het bij de aanschaf van een LG eXpo het zult moeten doen met Windows 6.5 met daar over heen LG’s eigen interface.

Aanvankelijk leek het erop dat LG van plan was de eXpo standaard uit te leveren met de “snap-on” projector maar inmiddels is bekend geworden dat de fabrikant dit gadget later als accessoire gaat verkopen voor 179 dollar. Waarschijnlijk zul je echter bedrogen uitkomen als je van plan bent om voor 179,- dollar een thuisbioscoop aan te leggen, omdat het projectortje “slechts” een bereik heeft van iets minder dan 2,5 meter (in een donkere kamer). Om nog maar te zwijgen over het geluidskwaliteit van de telefoonspeakers, of het uithoudingsvermogen van de accu ;-)

Naar mijn mening is LG met dit speeltje dan ook iets over de top gegaan, maar dat wilt niet zeggen dat de "LG GW820 eXpo op zich niet zo'n bijzonder toestel" is. ;-) Integendeel; ik denk dat de LG eXpo met op vrijwel alle gebieden betere specificaties dan de Touch Pro 2, wel eens de nieuwe QWERTY gadget van LG in 2010 kan gaan worden. Want met de Fingerprint reader en de overige specificaties zal menig consument zich allang tevreden voelen.

Helaas is het toestel op dit moment enkel in de VS verkrijgbaar. Overigens was er sprake dat het toestel in het begin enkel voor de zakelijke bellers verkrijgbaar zou zijn, echter kun je hem inmiddels als Amerikaanse consument al via AT&T shop te pakken krijgen. (Maaruh... Op het internet heb ik al 2 eXpo's te koop gevonden.)

Bron

Over de auteur: Redactie StyleCowboys
 
De redactie van Stylecowboys is te bereiken via redactie@stylecowboys.nl