Toestellen
28 augustus 2009 - Ron Smeets

LG GW300 wordt de volgende Viewty?

Ruim een maand geleden doken de eerste semi-officiele berichten op over de LG GW300, een goedkoop 'BlackBerry achtig' toestel van de Koreaanse fabrikant.

Tijdens een tripje naar La Douce France hebben de boy en girl van GSM Helpdesk het toestel in een lokale telefoonwinkel gespot (grote versie van de foto hiernaast na de 'klik'). Op zich geen schokkend nieuws, ware het niet dat het toestel, in Frankrijk, toegevoegd lijkt te zijn aan de 'Viewty' serie. Als het geen geval is van de 'Franse slag' dan is het op z'n minst een bizarre keuze van LG.

De LG GW300 moet het namelijk doen met een 3.2 megapixel camera terwijl de 'Viewty naamegeving toch vooral bedoeld was voor high-end camera telefoons van de Koreaanse fabrikant. Daarnaast, kijkend naar de form factor, is de GW300 ook eerder een zakelijk- dan een multimedia device.

Het Nederlandse PR bureau van LG liet weten nog geen enkele (officiele) info over de LG GW300 (Viewty) te hebben. Wordt wellicht vervolgd ;-) LG-GW300-Viewty-France

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.