Toestellen
17 maart 2010 - Ron Smeets

LG GT540 vanaf Juni in Nederland

LG's tweede Android toestel werd begin dit jaar op de CES in Las Vegas al onthuld maar de Koreaanse fabrikant heeft het toestel nu pas ook voor de Nederlandse markt officieel aangekondigd.

De LG GT540 zal hier vanaf Juni in de winkels liggen. De prijs is helaas nog niet bekend gemaakt maar het zou een instapmodel worden.

De belangrijkste specs van de LG GT540 bevatten onder andere een 3.2 inch touchscreen display, 3.2 megapixel camera, multimedia speler met FM Radio Tuner, UMTS en HSDPA support, microSD geheugenkaart gleuf, Bluetooth en diverse geintegreerde Social Networking clients zoals Twitter en Facebook. Over WiFi en GPS wordt niets gezegd. Aangezien de LG GT540 een goedkope Android wordt is de kans groot dat deze functies dan ook niet aanwezig zullen zijn.

Zoals ik bij de eerste berichten ook al schreef vind ik dat de LG GT540 wel erg veel weg heeft van de Sony Ericsson Satio. Het is en blijft jammer dat de Koreaanse fabrikant zich soms 'verlaagd' tot dit soort vreemde namaak acties. OK, ik snap dat de touchscreen hype er toe leidt dat toestelontwerpen steeds meer op elkaar gaan lijken, maar je kunt het ook overdrijven. LG-GT540-back LG-GT540-Swift-Unlocked

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.