Toestellen
15 september 2009 - Ron Smeets

LG GB270 is een kameleon

De LG GB270 is, kijkend naar de specs, hooguit een instapmodelletje te noemen en dus geen spectaculair toestel. Opvallend is echter het feit dat het toestel niet echt een LG uitstraling heeft, voor zover die bestaat, en dat de GB270 verwisselbare covers heeft die het toestel een compleet andere look geven. Een heuse kameleon dus ;-)

Kijk maar naar de afbeelding hiernaast. Op het eerste (en tweede) gezicht lijken dat toch echt twee verschillende toestellen, toch? Niets is echter minder waar. Door het verwisselen van de cover krijgt de LG GB270 niet alleen een ander kleurtje maar wordt ook de look-and-feel van het d-pad en de toetsen gewijzigd. Of dit een succes zal worden hangt voornamelijk af van de prijs en de diversiteit aan covers.

In dit voorbeeld lijkt het erop dat LG een toestel heeft willen maken dat zowel door mannen als vrouwen leuk gevonden moet worden. Ik denk niet datwe daar echt op zitten te wachten. Ik zie meer in een gadget als een waterdichte cover of iets dergelijks. Roze voor de dames en zwart voor de heren is zooo 2005 ;-)

De specs van de LG GB270 zijn, zoals gezegd, niet echt bijzonder. Het toestel moet het doen met een VGA camera, tri-band GSM met GPRS support, een 2 inch TFT display (128x160), Bluetooth 1.2 met A2DP, USB 1.1 en een microSD geheugenkaart optie voor maximaal 2GB extra opslag capaciteit. Of, en zo ja wanneer, de LG GB270 in de (Nederlandse en Belgische) winkels gaat verschijnen is nog niet bekend. LG-GB270-b LG-GB270-c LG-GB270-d LG-GB270-e

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.