Geruchten
10 september 2011 - Ron Smeets

LG gaat mobiele divisie reorganiseren?

LG is op dit moment nog steeds, na Nokia en Samsung, de derde mobiele telefoonfabrikant van de wereld. Toch gaat het al ruim een jaar niet al te best met deze Koreanen. De mobiele telefoon divisie van LG sloot de afgelopen vijf kwartalen telkens met verlies af. Dat kan natuurlijk niet goed blijven gaan.

De Korea Economic Daily, zo meldt Reuters, claimt over informatie te beschikken dat LG van plan is om haar mobiele telefoon tak drastisch te gaan reorganiseren.

Daarbij wordt onder andere gesproken over het ontslag van 30% van al het personeel van LG Mobile buiten Korea. LG wilde zelf aanvankelijk niet reageren op deze, speculatieve, berichten van de Koreaanse media maar inmiddels heeft een woordvoerder dat wel gedaaan. Deze zegt dat LG altijd op zoek is naar manieren om de prestatie van haar mobiele telefoon divisie te verbeteren maar dat er nog geen beslissing genomen is over eventuele ontslagen: "We are always looking at opportunities to improve the performance of our mobile business but no decision has been made as to any job reductions."

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.