Geruchten
28 maart 2011 - Ron Smeets

LG gaat een Nexus Tablet voor Google maken?

Nadat Samsung al de plaats van HTC had ingenomen als fabrikant van de nieuwe Google Nexus S (De Taiwanezen maakten eerder de G1 en Nexus One exclusief voor Google) gaat nu het gerucht rond dat LG een deal met Google zou hebben gesloten voor de ontwikkeling van een Nexus Tablet.

Veel meer informatie dan 'bronnen' die dit aan Mobile Review zouden hebben laten weten is er echter nog niet. Wel wordt er in het Russische gerucht (hieronder staat een kromme Google Translate vertaling daarvan) ook gesproken over de mogelijkheid dat de betreffende Google Nexus Tablet alleen intern door Google gebruikt gaat worden voor de verdere ontwikkeling van de Tablet versie van het Android OS. De LG Nexus Tablet zou in de loop van de zomer of herfst 'klaar' moeten zijn. Enfin, we zullen zien. Afbeelding via.

De Google Translate vertaling (hier staat de originele, Russische tekst)
Intrige Google - afrit Google Nexus Tablet

Heel vaak, onze sympathieën of antipathieën veel betekenen bij het kiezen van een product. Een auto te kopen, kiezen we niet alleen een middel van vervoer, maar het ding dat zegt veel over ons. Van wat we zien onszelf, wat onze status, wat we nodig hebben in het leven. Precies hetzelfde over andere huishoudelijke artikelen, met inbegrip van elektronica. Motief blijft onze sympathie, en kan een duizend keer te zeggen dat dit of dat product is een huwelijk, een fout, maar mensen zullen kopen, zelfs met deze kennis. Het is de macht van medeleven en onze keuze.

Na de publicatie van de herziening Motorola Xoom, die naar mijn mening, is niet alleen een ruwe product, en apparaten gelegen aan het prototype stadium, de discussie in het forum heeft het karakter van een heilige oorlog. Werkt niet geheugenkaartsleuf? Het is oke, we wachten omdat sommige van de tijd, het allerbelangrijkste, wat het is, en dan, zodra ze operationeel zijn. Verrassend, is voor de meeste van deze sleuf niet nodig op alle in het echte leven. Vermenigvuldig voorbeelden van dergelijke 'argumenten' kan worden tot in het oneindige. Maar het geluid van graan zijn niet beschikbaar. Op basis van zijn sympathie, mensen zijn bereid om een ​​oogje dichtknijpen voor minderwaardige producten, kopen en vervolgens voor een betere toekomst te wachten. Dit verhaal gaat niet over rationele keuze.

Precies hetzelfde kan gezegd worden van de bedrijven. Iemand als Apple, die in Google ridder ziet zonder angst en zonder verwijten, die worstelt met Apple proberen om de wereld tot slaaf te maken. In de menselijke natuur om de onderneming te identificeren met mensen om eenvoudige en duidelijke ideeën over hen op te bouwen. Helaas, de realiteit is dat werken in dezelfde externe omgeving, bijna alle bedrijven gelijk zijn. Kwestie als een PR en hoe ze eruit zien vanaf de buitenkant. Maar het grote verschil tussen hen.

Ik heb altijd en eindeloos verplaatst door het gepraat over hoe Google knaap over Android, als een bedrijf dat streeft naar de OS open te maken, beleden, in tegenstelling tot Apple, een heel andere aanpak. Aan de andere kant van de schalen waren verhalen van verkopers die verborgen zijn voor het publiek. Bijvoorbeeld, wanneer Google Nexus steeg de verkoop in de Google begon aan de uitgang van concurrerende producten van andere leveranciers arrestatie, zonder dat de definitieve bevestiging (goedkeuring). Niet voor onbepaalde tijd, maar heel duidelijk, en zonder aanwijsbare reden. In het Google-adres van hun zakelijke uitdagingen en hebben gedaan van de beschikbare instrumenten.

Met de markt tabletten gebeurde ongeveer hetzelfde verhaal. In Google besloten zich niet te openbaren, nu of in de nabije toekomst, de broncode Honingraat, zoals hij, volgens het bedrijf, nog niet klaar voor. Ik begrijp niet goed dat in dit verband de bereidheid code betekent. Welk besturingssysteem vocht, duidelijk, en dus niet nodig om de broncode te zien.

Producenten die willen platen produceren voor Android 3.0, ondertekenen een afzonderlijke licentie-overeenkomst met Google. Het bevat ook een aantal zeer interessante punten. In het bijzonder, de producent die gemaakt het apparaat OS-versie 2.x, kan het niet updaten naar 3.0. Het is mogelijk dat dit de reden was dat de markt HTC Flyer in de meeste versies zullen onmiddellijk worden vrijgelaten op de derde versie van het OS.

Maar wat verklaart deze aanpak en een of andere reden in dit voor Google? Ik denk dat de reden is duidelijk: de bedrijven bereiden hun platen. Google's ambities reiken veel verder dan de conventionele apparaten. Het bedrijf creëerde het internet, in plaats van individuele apparaten. Ontwikkelen hun eigen datacenters, richten op hun eigen OS, die zijn ontworpen om te werken in een netwerk. Al deze bouwstenen die samen het beeld van de toekomst voor Google. De platen kunnen in de toekomst, een van de huis-apparaten, die als gemeenschappelijk worden als tv-toestellen, maar minder vaak dan mobiele telefoons. Afbijten een stukje van deze markt wil elk bedrijf. En hier voor een Google-concurrentie bestaat niet alleen bij Apple, maar ook met fabrikanten die reeds gebruik maken van haar eigen OS.

Bij Google is er weinig begrip van de apparaten van het bedrijf heeft geen ervaring, en al de botsing met de fysieke wereld en de productie van iets branded Google eindigde in fiasco (denk eraan, het falen van Nexus van HTC, het leeuwendeel van het niet - de persoonlijke verdienste van het team van Google). Daarom, Google is niet te popelen om in dit marktsegment, maar schuchtere pogingen, uitgevoerd verkenning van kracht van tijd tot tijd. Op dit moment heeft het bedrijf besloten om te proberen hun bord los. En om dat te doen ten koste van haar partners. Dat wil zeggen, om te voorzien in hun apparaat de nieuwste versie van het OS, interface, en update dan alle andere platen. Van de grote fabrikanten in dit experiment eens alleen in LG. Ja, voor HTC, was hij niet geïnteresseerd vanwege het feit dat ze een versie van HTC Sense voor hun tabletten. Voor Samsung is het ook een afgeschoten doel, het bedrijf heeft als doel te concurreren met Apple, en ze op te lossen door alle beschikbare methoden. Voor Motorola, die verder gaat in een andere richting, en onder grote druk door Motorola Xoom terug, spelen in de Android 3.0 zwaar. Dat blijft tussen de grote bedrijven alleen LG. Voor hen is een apparaat, dat verscheen onder de naam Google, het is een echte reden om de drums en praten over de kwaliteit van producten te verslaan. Maar weer is een apparaat op de markt zal niet als eenmalig project.

Eerlijk gezegd, ik weet niet hoe je beter een tablet genoemd. Het is mogelijk dat Google Nexus Tablet, en misschien op een andere manier. Hij is gepland voor midden in de zomer of het vroege najaar, op het moment dat het project niet langer in de kinderschoenen. Of het nu gaat om commerciële implementatie, een aparte kwestie. Maar de ontevredenheid onder de producenten al hebt en dan kunnen we geleidelijk aan het andere nieuws van de week, het ontwikkelen van je eigen OS door Motorola.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.