Nieuws
02 maart 2018 - Ron Smeets

LG G7 Neo gespot in de krochten van het MWC Israëliërs lopen een versie van het nieuwe LG vlaggenschip tegen het lijf

LG had geen groot nieuws op het MWC, dat was al bekend en konden jullie ook nog een keer zien in mijn dagvideo van afgelopen dinsdag. De LG G7, waarvan tijdens de CES in januari al bekend werd dat hij vanwege design issues niet in Barcelona onthuld zou gaan worden, schijnt op het MWC toch te zien geweest te zijn. Niet op de openbare stand van de Koreaanse fabrikant, maar ergens in de krochten van de beurs waar fabrikanten afspreken met providers en retailers om prototypes van toestellen te laten zien die pas vele maanden later in de winkels verschijnen. Providers moeten de toestellen immers goedkeuren op hun netwerken en dat kost tijd. Retailers moeten in een vroeg stadium bepalen of ze een toestel in hun portfolio gaan opnemen. En het teasen van de bobo’s door een toestel dat pas over enkele maanden officieel onthuld wordt voor hun neus te bungelen helpt daarbij.

Dit is de LG G7 Neo, een goedkopere variant van de G7 wellicht?
Een Israëlische website heeft in Barcelona kans gezien om een versie van de LG G7 te spotten en op de gevoelige plaat vast te leggen. Ze konden er zelfs een korte video van maken. Het toestel in kwestie, zo is ook te lezen op de specsheet die ernaast ligt, is de LG G7 Neo. Bij Koreaanse fabrikanten staat ‘Neo’ doorgaans voor een versie van een toestel dat op bepaalde punten wat minder goed uitgerust is, om de prijs te drukken. Of dat in dit geval ook zo is, is niet bekend, maar de kans is wel groot. LG houdt haar kaken zelf natuurlijk stevig op elkaar. De LG G7 Neo die hier te zien is heeft in ieder geval een nagenoeg randloos scherm met de inmiddels bekende inham (notch) voor sensoren, speaker en camera aan de bovenzijde. Op de achterzijde is een dual camera en de vingerafdruk scanner te zien. Die achterzijde heeft overigens qua design nogal wat weg van de LG V30.

Prima specs, zo te zien
Als de LG G7 Neo inderdaad een goedkopere variant van de G7 is, dan belooft dat veel goeds voor zijn duurdere broer. De G7 Neo is namelijk al rijkelijk bedeeld. Hij heeft een 6 inch 19.5:9 OLED beeldscherm met volgens de specsheet een pixeldichtheid van meer dan 900ppi. Dat klinkt wat onwaarschijnlijk en zal dus wel een tikfout zijn. Enfin, de G7 Neo heeft verder een Snapdragon 845 processor met 6GB RAM en 64 of 128GB intern geheugen. De dual camera heeft twee 16 megapixel sensoren waarvan een met een diafragma van f/1.6 en de breedbeeld sensor heeft een diafragma van f/1.9. Aan de voorzijde prijkt een 8 megapixel camera en de accu heeft een capaciteit van 3000mAh. Zoals gezegd,  bijzonder uitgebreide specs voor een ‘goedkoper’ model van de LG G7. We gaan het zien, waarschijnlijk ergens in april, wanneer de LG G7 het daglicht ziet.

De video hierboven is op Youtube gezet door SlashLeaks, maar afkomstig van, en gemaakt door, het Israëlische YNet.