Geruchten
03 april 2018 - Ron Smeets

LG G7 met M-LCD scherm ligt medio mei in de winkels Koreaanse fabrikant bevestigd lanceerdatum tegenover lokale media

LG heeft gisteren tegenover lokale Koreaanse media bevestigd dat de inmiddels langverwachte G7 eind deze maand (april) onthuld gaat worden en enkele weken later, medio mei na een korte pre-order periode, in de winkels zal verschijnen. Dat meldt het Koreaanse ETNews. LG bevestigd in hetzelfde bericht ook dat de G7 uitgerust wordt met een nieuw type LCD scherm. De geruchten gingen al dat de Koreaanse fabrikant om kosten te besparen geen OLED scherm in de G7 zou gaan gebruiken. Dat lijkt nu dus zo goed als zeker.

M-LCD scherm is zuiniger en goedkoper
Behalve uit kostenoverwegingen is er volgens LG nog een belangrijke reden om voor een M-LCD scherm te kiezen. Die verbruiken namelijk 35% minder stroom dan een standaard LCD scherm. Maar wat is een M-LCD scherm dan? Nou, met die technologie worden witte (W) pixels toegevoegd aan het bestaande RGB spectrum. Daardoor kan heer scherm meer helderheid weergeven en toch minder energie verbruiken. RGBW schermen zijn ook contrastrijker. Mooi, maar waar ik vooral naar uitkijk is de prijs van de LG G7. Daar heb ik al eerder mijn zegje over gedaan en ik hoop dat de goedkopere schermtechnologie er mede voor kan zorgen dat de LG G7 een flink stuk voordeliger geprijsd wordt dan zijn voorganger.  Het wordt eentonig, maar die werd pas echt interessant als alternatief voor de duurdere concurrenten toen het prijskaartje bijna gehalveerd was; van 749 naar 449 euro.

LG G7 en G7 Plus op komst
De LG bobo spreekt ik het Koreaanse interview ook over enkele andere specs. Zo zal de G7 in minimaal twee uitvoeringen beschikbaar komen; de G7 en G7 Plus. Die worden beiden voorzien van de nieuwste Qualcomm processor, de Snapdragon 845 met 6GB RAM. De standaard LG G7 heeft 64GB intern geheugen en in de G7 Plus zit 128GB. Of er ook verschil is in schermgrootte wordt niet gezegd, maar die kans acht ik wel reeel. Overigens werd enkele weken geleden, in Barcelona, ook al gespeculeerd over de LG G7 Neo, een voordeligere variant. Daar zegt deze LG official niets over, maar het zou mij niet verbazen als LG, net als Huawei dat bij de P20- Series deed, met een hele goedkope, een normaal geprijsde en een hele dure G7 variant op de proppen komt.

Schakelbaar AI, Q-lens en Q-voice
In het Koreaanse bericht wordt ook gesproken over een AI schakelaar aan de zijkant van het toestel. Daarmee kunnen kunstmatig intelligente functies als de Q-lens en Q-voice opgestart worden, zo wordt gezegd. Het zal mij benieuwen hoe dat gaat werken. De Q lens functie is overigens ook aanwezig in de LG V30s, en na een update ook in de standaard LG V30. In Barcelona kon ik daar al even mee spelen. In de video hieronder zie je hoe die functie werkt. Verder, zo zegt de LG bobo tegen ETNews, zal de LG G7 ook een vernieuwde, en betere, dual camera hebben waarvan een van beide een diafragma van f/1.5 heeft. Geschikt voor goede foto’s in het donker en bij weinig ligt. Ook de notch bovenin het scherm wordt besproken. Daarin zijn enkele sensoren en de front camera verwerkt. Die camera wordt ook gebruikt voor de gezichtsherkenning feature. Deze uitspraken van een LG official betekenen dus ook dat de vorige week snel verwijderde enquête over de (on)zin van een notch ongeacht de uitslag al geen invloed meer gehad zou hebben op het design van de LG G7. En dat is ook wel logisch, zo kort voor de onthulling. Alhoewel... LG heeft volgens wel een instelling toegevoegd waarmee je de notch kunt verbergen.

En dan zou dit de voorzijde van de LG G7 moeten zijn
Vlak voordat ik dit bericht wilde publiceren dook ineens een afbeelding op van een glasplaatje, of front panel, op dat volgens het bijbehorende gerucht dus van de LG G7 zou zijn. Als dat klopt dan wordt de nieuwe LG in ieder geval de eerste smartphone die het display design van de iPhone X nagenoeg helemaal kopieert. Zonder brede ‘kin’ of rand aan de onderzijde dus. Plus, LG zorgt er dan voor dat de hele dunne randjes aan de boven- en onderzijde die wel nog zichtbaar zijn in ieder geval nagenoeg even breed zijn. Enfin, kijk zelf maar en bedenk dat het een gerucht is.