Nieuws
02 november 2016 - Ron Smeets

LG G6 krijgt mogelijk een Iris scanner in de selfie camera LG Innotek heeft die twee features in één nieuwe module gebundeld

Het is al bekend dat LG voor de ontwikkeling van de G6 afgestapt is van het modulaire design. De R&D tak van de Koreaanse fabrikant, LG Innotek, presenteerde onlangs ook een nieuwe, ultra snelle, draadloze oplaad-technologie die vermoedelijk ook in de G6 zal opduiken. En nu zijn de Koreaanse Willy Wortels er in geslaagd een Iris scanner en (selfie) camera in één module samen te voegen.

Uiteraard mag je er van uit gaan dat LG deze module ook in de G6 zal gaan toepassen. Met de tegenvallende verkoopcijfers van de G5, dat overigens geen slecht toestel was, kunnen ze bij LG wel weer een of meerdere vernieuwende features gebruiken in een poging de verloren klanten weer terug te winnen.

Behalve dat de gecombineerde module een knap staaltje technologie is bespaart het natuurlijk ook ruimte in het design van een toestel. Al was het maar het feit dat er een 'gat' minder in de voorzijde van het scherm 'geboord' hoeft te worden. Maar één module neemt ook fysiek minder plaats in beslag dan twee losse. Voglens LG Innotek scheelt dat 0.11cc.

Uiteraard is officieel nog helemaal niets bekend over de specs van de LG G6 die als het goed is ergens in het eerste kwartaal van volgend jaar het daglicht gaat zien. Het zou mij echter enorm verbazen als LG haar beoogde vlaggenschip van 2017 niet zou voorzien van de laatste, en enkele, nieuwe en innovatieve, snufjes.

Bron (Koreaans)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.