Geruchten
16 februari 2016 - Ron Smeets

LG G5 online te koop aangeboden Nieuwe Koreaanse smartphone staat op Arabische 'Marktplaats'

Enkele uren geleden schreef ik over een Arabische aanbieder die via een lokale 'Marktplaats' in Dubai de Galaxy S7 en S7 Edge te koop aanbiedt. op diezelfde site wordt nu ook een LG G5 aangeboden.

Het prijskaartje van dat toestel ligt met 2500 Dirham, zo'n 680 euro, beduidend lager dan die van de Samsung's, maar het blijft natuurlijk een behoorlijk bedrag voor een smartphone waarvan op afstand niet met zekerheid te zeggen is of het 'the real deal' is. Volgens de aanbieder is ook dit toestel geimporteerd uit de VS en hij vind het ook nodig om erbij te vermelden dat deze G5 over een geldig IMEI nummer beschikt.

Uiterlijk hoop ik overigens niet dat dit echt de LG G5 is. Vooral de achterzijde (zie foto hieronder) met de (dual) camera- en vingerafdruk 'bobbels' oogt bijzonder lelijk. Eerdere geruchten die over de G5 de ronde deden maakten overigens wel melding van het verdwijnen van de bedieningsknoppen aan de achterzijde en de komst van een aluminium behuizing. Dat lijkt dan wel weer overeen te komen met hetgeen we op de achterzijde van het toestel hieronder zien... helaas.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.