Geruchten
24 april 2015 - Ron Smeets

LG G4 wordt duurder dan de Samsung Galaxy S6? Lokale provider noemt een verwachte verkoopprijs van 825 dollar

Over vier dagen zal LG de G4 officieel aan de wereld presenteren. De afgelopen weken zijn echter al zoveel details onhuld, en uitgelekt, dat de Koreaanse fabrikant haar uiterste best zal moeten doen om nog iets nieuws over het toestel te kunnen vertellen. Wat natuurlijk nog niet bekend is, is de verkoopprijs. Welnu, er gaan geruchten dat LG van plan zou zijn om de G4 in dezelfde prijsklasse te positioneren als de Galaxy S6 van concurrent Samsung.

Het Koreaanse ETNews heeft gezien dat het prijskaartje van de G4 (32GB) maar liefst 825 dollar gaat bedragen; omgerekend zo'n 765 euro. Dat zou betekenen dat de nieuwste LG duurder wordt dan de nieuwste Samsung; de Galaxy S6 (32GB) heeft immers een adviesprijs van 699 euro. De hogere prijs van de LG G4 is opgedoken in publicaties en informatie van de lokale provider SK Telecom. Daarbij wordt overigens wel nog gemeld dat dit een verwachte verkoopprijs is en dat het definitieve bedrag pas op 29 april bekend wordt. Nu gebeurt het vaker dat providers in hun systemen zelf een prijskaartje aan een toestel hangen als die nog niet bekend is, maar doorgaans wordt dat niet publiek gecommuniceerd.

Uiteraard worden de berichten over het prijskaartje van de G4 bevestigd noch ontkend door LG zelf, maar mocht het kloppen dan denk ik dat de tweede Koreaanse fabrikant een grote fout maakt. Een van de redenen waarom de G2 en de G3 zo succesvol waren, los van het feit dat het qua specs en prestaties prima toestellen zijn, was namelijk het relatief vriendelijke prijskaartje. Deze toestellen waren (en zijn) gemiddeld 100 tot 150 euro goedkoper dan die van Samsung (en de meeste andere concurrenten), Iets dat zeker ook bijdraagt aan de populariteit van de LG G-Series.

Dat de G4 iets duurder wordt dan zijn voorgangers zou op zich niet zo'n probleem zijn, maar een prijsstijging van meer dan 200 euro zou heel onverstandig zijn. Zoals gezegd, het zijn nog geruchten. Ik denk, en hoop, dat op 28 april blijkt dat ze niet kloppen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.