Geruchten
25 oktober 2014 - Ron Smeets

LG G4 specs tonen 20.7 megapixel camera LG maakt een nieuwe, betere camera module voor 2015

LG heeft de afgelopen twee jaar, sinds de Nexus 4, met de G2 en de G3 (en tussendoor ook nog de Nexus 5) grote stappen gemaakt als smartphone fabrikant. Alle toestellen waren stuk voor stuk prima all-rounders die uitblonken in accuprestaties. Daarnaast bleek ook het design met de bedieningsknoppen op de achterzijde een schot in de roos als het gaat om de gebruiksvriendelijkheid van 5+ inch smartphones.

In Korea heeft LG een nieuwe cameramodule (foto) getoond die onder andere in de G4 gebruikt gaat worden. Die camera heeft, net als Sony, een 20.7 megapixel sensor worden en een verbeterde optische stabilisatie (OIS).

Natuurlijk laat LG nog weinig los over de specs van de G4 aangezien dat toestel pas volgend jaar verwacht wordt, maar de fabrikant heeft wel al aangekondigd dat de nieuwe camera vanbaf 2015 in de topmodellen van LG zal zitten. Behalve meer megapixels zal de OIS correctie van 0.5 naar 0.7 graden verhoogd worden. Dat zal de kwaliteit, minder beweging dus, van foto's, maar vooral ook video's verder verbeteren.

Bron (Koreaans)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.