Geruchten
14 april 2015 - Ron Smeets

LG G4 site 'per ongeluk' even online Als het aan LG ligt komt leer weer helemaal terug in de smartphone mode

Over precies twee weken wordt de LG G4 officieel gepresenteerd in Londen. Eind vorige maand werd al duidelijk dat de Koreaanse fabrikant mogelijk wat lederen accenten aan het toestel zou toevoegen. Welnu, gisteren heeft LG daar zelf 'per ongeluk' meer details over gelekt.

Enkele foto's van de G4 met een lederen achterzijde, in verschillende kleuren, verscheen even online op een niet al te best verborgen productsite van het toestel. Inmiddels is de link alweer offline gehaald, maar natuurlijk niet voordat de afbeeldingen gekopieerd werden en nu als een lopend vuurtje over het internet gaan.

Zelf ben ik niet echt een fan van lederen hoesjes. Hoe voorzichtig je er ook mee om gaat, ze worden toch snel vuil, raken bekrast of beschadigd tijdens het gebruik. OK, in sommige gevallen is gebruikt, verweerd en bekrast leer misschien wel mooi, maar voor een smartphone vind ik dat dus niet zo mooi. Wellicht dat ik daar anders over ga denken als ik het toestel in mijn handen heb, maar dat zal dan moeten blijken.

Op de site die gisteren dus heel even online te zien was werden nog meer afbeeldingen, en specs van de G4 getoond. Zo heeft het toestel een 3000mAh verwisselbare accu. Verder werd ook gemeld dat hij standaard uitgerust is met Android 4.4.2 KitKat, maar dat lijkt erg onwaarschijnlijk en zou ook erg raar zijn aangezien de G3 en G2 al van de Android Lollipop updates voorzien zijn. Dan gaan ze de nieuwste G-series nu natuurlijk niet met KitKat in de winkels leggen.

Samen met de al eerder gepresenteerde User Interface, het nieuwe QHD scherm en de camera modules, plus het feit dat de fabrikant vóór de presentatie al 4000 testexemplaren uitdeelt begin ik mij af te vragen waarom ze op 28 april nog een event organiseren. Voor de LG G4 Stylus of een andere phablet wellicht? Of dat nieuwe vlaggenschip? ;) Kortom, er is nog genoeg te speculeren, maar we zullen het wel zien over twee weken. Hieronder nog de andere afbeeldingen die van de site geplukt werden.

Via, via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.