Nieuws
11 juni 2015 - Ron Smeets

LG G4 ontvangt automatische updates, maar dan anders Systeem patch wordt, zonder melding of vraag om goedkeuring, geïnstalleerd en het toestel gereboot

Het schijnt dat LG momenteel bezig is met de uitrol van een wel heel bijzondere automatische update. Eentje die je als gebruiker niet kunt weigeren of accorderen omdat je pas merkt dat hij geïnstalleerd is wanneer het toestel uit zichzelf, en zonder melding, herstart. Ongeacht waar je mee bezig bent dus. Dat is op z'n minst een beetje vreemd en eigenlijk ronduit onbeschoft. OK, toestellen, en vooral apps, crashen wel eens en dan is een geforceerde reboot soms ook aan de orde, maar dat de fabrikant, ongevraagd en zonder melding vooraf, dat zelf doet is zeldzaam. Je zult maar net met iets belangrijks bezig zijn.

Vooralsnog betreft dit alleen meldingen van G4's op de Amerikaanse netwerken van T-Mobile en AT&T. Het betreft een systeem patch; H81010e. Het is niet bekend waarvoor de update dient, wat die eventueel aan bugs oplost en ook niet hoe dringend hij is. Als je af gaat op LG's bijzondere manier van updaten zou je kunnen concluderen dat het een kritieke en cruciale update is, maar zeker is dat nog allerminst.

Meldingen over deze bijzondere manier van updaten door de Koreaanse fabrikant verschenen de afgelopen uren op diverse fora. Mijn testexemplaar, wat overigens nog een Koreaans toestel is, heeft de betreffende automatische update op dit moment nog niet ontvangen, maar mochten er LG G4 eigenaren zijn die dit lezen en de geforceerde update wel al ontvangen hebben dan lees ik dat natuurlijk graag in de reacties.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.