Toestellen
22 mei 2015 - Ron Smeets

LG G4 ligt 30 mei in de winkels en het tweede vlaggenschip komt later dit jaar Koreaanse fabrikant bevestigt eerdere geruchten over de komst van nog een high-end toestel

LG heeft gisteren bekend gemaakt dat de G4 vanaf 30 mei officieel in Nederland en België (en heel veel andere landen) verkrijgbaar zal zijn. In de praktijk betekent dat meestal dat de eerste exemplaren enkele dagen daarvoor al uitgeleverd zullen gaan worden. Voor wie het niet meer wist; de standaard LG G4 (32GB) heeft een adviesprijs van 649 euro en het model met de lederen cover is 50 euro duurder.

Vanaf morgen, zaterdag 23 mei, kan iedereen die dat wil de G4 alvast bestellen. Iedereen die dat de komende week doet krijgt behalve het toestel dan ook een gratis 64GB microSD geheugenkaart erbij. Klanten van T-Mobile krijgen bovendien een forse korting op hun abonnement, in combinatie met de G4 natuurlijk, wanneer zij op 23 mei verlengen of klant worden.

Nog ruim voordat LG de G4 onthulde deed het gerucht al de ronde dat de Koreaanse fabrikant later dit jaar nog een high-end smartphone zou gaan uitbrengen. Gespeculeerd werd ook dat dit toestel, qua design en materiaal, luxueuzer zou worden dan de G4. Als de nieuwe berichten uit Taiwan kloppen dan lijkt dat laatste niet meer echt aan de orde, maar dat er een tweede high-end LG gaat komen wordt steeds waarschijnlijker

LG heeft deze week tegenover Focus Taiwan namelijk laten weten dat de fabrikant later dit jaar nog een tweede vlaggenschip op de markt zal brengen. De kans bestaat dat dit een phablet wordt en dat zou betekenen dat LG, net als Samsung en sommige andere fabrikanten, elk jaar zowel een high-end smartphone als een high-end phablet gaat voeren. Op zich is dat niet heel erg nieuw want in sommige landen heeft de Koreaanse fabrikant sinds 2013 al enkele modellen van de LG G Pro op de markt gebracht.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.