Geruchten
29 december 2014 - Ron Smeets

LG G4 krijgt een stylus en wordt een directe Galaxy Note 4 concurrent? Maar de nieuwe G-Serie van de Koreaanse fabrikant zou wel een kleiner scherm krijgen

Dit is een bijzonder onwaarschijnlijk gerucht, als je het mij vraagt. LG zou van de G4, die in de eerste helft van 2015 gepresenteerd wordt, een directe concurrent willen maken van de Galaxy Note 4 en iPhone 6 Plus. Daarvoor krijgt het toestel dan een 'ingebouwde' stylus, die mogelijk de G Pen genoemd wordt, en een kleiner (!) 5.3 inch display? Dat van die stylus wil ik nog wel proberen te geloven en zelfs het gerucht dat de Koreaanse fabrikant een serieuze Note 4 en iPhone 6 Plus concurrent zou willen maken. Maar dat zal zeker niet ge G4 worden. De G-Series van LG hebben met de G2 en de G3 hun zelfstandige bestaansrecht meer dan bewezen en er is dus absoluut geen reden voor LG om die ineens naar een andere, phablet, categorie te verhuizen.

Dus, als onderstaande LG phablet inderdaad bestaat, dan is wat mij betreft de kans dat dit de G4 wordt kleiner dan 1%. Ik zeg nooit, nooit, maar het zou mij zeer verbazen als dat wel het geval zou zijn. Ik denk eerder aan een opvolger van de LG G3 Stylus; de betaalbare phablet die aan het eind van de zomer, rond de IFA, gepresenteerd werd.

Voor de volledigheid nog even de specs die vooralsnog aan bovenstaande LG phablet met stylus gekoppeld worden:
- 5.3 inch QHD (2560 x 1440) display
- Snapdragon 810 processor met 4GB RAM
- 32 of 64 GB geheugen
- LG G Pen Stylus

Bron (Chinees), Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.