Nieuws
09 april 2015 - Ron Smeets

LG G4 krijgt een nieuwe, betere, camera Een resolutie van 16 megapixel en f/1.8 diafragma

Het duurt nog bijna drie weken voordat de LG G4 officieel gepresenteerd wordt, maar de Koreaanse fabrikant is al een tijdje bezig met het in delen onthullen van nieuwe en verbeterde features van het toestel. Na het 5.5 inch QHD scherm en de nieuwe User Interface is het vandaag de beurt aan de nieuwe camera module(s).

De G4 zal voorzien worden van een gloednieuwe 16 megapixel camera van LG Innotek. De hogere resolutie (de G2 en G3 hadden beiden een 13 megapixel camera) is echter niet het grootste nieuws. LG is er in geslaagd om de camera uit te rusten met een diafragma van f/1.8. Op dit moment de grootste waarde voor een smartphone camera. Mede daardoor vangt de camera van de G4 80% meer licht. Iets dat natuurlijk vooral merkbaar zal zijn bij foto's die in donkere omstandigheden gemaakt zijn. Maar het levert ook betere kiekjes op van snel bewegende voorwerpen.

Aan de voorzijde krijgt de G4 ook een nieuwe 'selfie' camera. Die heeft een resolutie van 8 megapixels en een ingebouwde IR filter die ervoor moet zorgen dat de gemaakte selfies natuurlijker uitzien dan voorheen. Mmhh, of iedereen daar zo blij mee zal zijn? Hopelijk heeft de front camera ook weer een 'beauty' functie zodat oneffenheden(lees: rimpels) weggewerkt kunnen worden ;)))

Ik ben benieuwd welke specs, features en/of onderdelen van de G4 de komende dagen, en weken, nog gepresenteerd gaan worden.

Uit het persbericht:
LG Innotek announced the development of a groundbreaking 16MP camera module with an aperture of f/1.8, making it LG Innotek’s widest aperture camera developed for a smartphone. The advanced camera module began mass production at LG Innotek’s plant this week and will be unveiled to consumers for the first time in the LG G4 later this month.

The advanced design of the camera module means that it receives 80 percent more light than in the highly praised camera found on the LG G3. More light means better looking images in low light environments and less blur when shooting action and fast moving objects. Large apertures on smartphone cameras has been challenging to develop due to the complexity and size of developing modules that must fit in the very limited space of today’s smartphones.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.