Geruchten
16 februari 2015 - Ron Smeets

LG G4 komt niet naar Barcelona Nieuwe vlaggenschip wordt pas in april of mei verwacht

De Korea Times dacht misschien groot nieuws te hebben ontvangen van een 'anonieme' bron die bekend is met de situatie bij LG, maar het feit dat de Koreaanse fabrikant in Barcelona niet de LG G4 gaat onthullen zal toch echt niemand verbazen. Een berichtje in de categorie 'Duhhh!' ;)

Volgens de lokale media zal de G4 pas op z'n vroegst in april, zijn opwachting maken, maar mei, de maand waarin LG vorig jaar ook al de G3 onthulde, lijkt nog waarschijnlijker. OK, tussen diens voorganger, de G2 en de G3 zaten ook maar acht maanden dus is het ook wel weer te begrijpen dat sommigen denken dat de G4 dan wellicht in maart komt, tijdens het MWC.

Toch is dat niet het geval. LG had met de rondom de IFA in 2013 onthulde G2 een onverwacht groot succesnummer in handen en besloot vervolgens om de eerste update daarvan al voor de zomer van 2014 te presenteren. Die relatief korte update cyclus was een eenmalige actie van LG, maar als de G4 inderdaad in april het daglicht gaat zien dan is dat wel weer een maand eerder dan de G3 die eind mei 2014 gepresenteerd werd.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.