Toestellen
09 juli 2015 - Ron Smeets

LG G4 Beat is de derde goedkopere variant van de G4 Het toestel zal nog voor het eind van deze maand in diverse landen in de winkels verschijnen

Eerder deze week doken geruchten op over een derde, goedkopere en compacte, variant van de LG G4; de G4 S. Welnu, vandaag heeft de Koreaanse fabrikant de LG G4 Beat onthuld met nagenoeg dezelfde specs die eerder al aan de G4 S gekoppeld werden. Eerder zagen we natuurlijk al de G4c en G4 Stylus verschijnen.

De G4 Beat zal eind deze maand al in diverse landen in de winkels verschijnen, ook in Europa maar vooralsnog worden alleen Frankrijk en Duitsland met naam genoemd. Op de vraag aan LG of Nederland en België ook op het lijstje staan kreeg ik nog geen als antwoord dat op dit moment nog bekeken wordt of de G4 Beat hier uitgebracht gaat worden. Geen ja, maar ook geen nee dus.

Het prijskaartje van de G4 Beat is officieel nog niet bekend gemaakt, maar bronnen spreken over een bedrag dat rond de 400 euro zal liggen. Daarmee wordt, zoals verwacht, de LG G4 Beat niet alleen iets compacter, maar ook een stuk goedkoper dan zijn grote broer.

Uiteraard heeft het prettige prijskaartje ook gevolgen voor de specs van de G4 Beat. Daar heeft LG ook en stapje terug gedaan vergeleken bij de 'grote' G4. Een 5.2 inch full HD scherm, octa core (1.5GHz) Snapdragon 615 processor en camera's met iets minder megapixels zijn enkele voorbeelden daarvan.

De specs van de LG G4 Beat;
- 1.5 GHz octa core Qualcomm Snapdragon 615 Processor met 1.5GB RAM
- Display: 5.2-inch Full HD IPS LCD (1920 x 1080, 423ppi)
- Memory: 8GB eMMC ROM
- Camera achterzijde 8MP LDAF (13MP in Latin America)
- 5MP front camera
- 2.300mAh verwisselbare accu
- Android 5.1.1 Lollipop
- Afmetingen: 142.7 x 72.6 x 9.85mm
- Gewicht: 139gram
- Network: 4G LTE / HSPA+ 42.2Mbps (3G)
- Connectivity: Wi-Fi 802.11 b, g, n / Bluetooth 4.1 / NFC / A-GPS / Glonass / USB 2.0
- Colors: Metallic Silver / Ceramic White / Shiny Gold
- Other: In-Cell Touch / Color Spectrum Sensor / Gesture Interval Shot / Full HD 1080p Video

Bron (LG)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.