Nieuws
28 augustus 2014 - Ron Smeets

LG G3 verkoopt boven verwachting; de Galaxy S5 niet

Het zal meer lezers opgevallen zijn dat de LG G3 gezien wordt als een van de beste, zo niet dé beste, smartphone van dit moment. De Koreaanse fabrilkant timmert de afgelopen twee jaar weer alleraardigst aan de weg.

LG heeft inmiddels al laten weten dat de G3 hard op weg is om de eerste smartphone van de fabrikant te worden waarvan meer dan 10 miljoen exemplaren over de toonbank zullen vliegen. Daarmee zit deze Koreaanse farbikant weer behoorlijk in de lift terwijl bij grote concurrent Samsung de verkoopcijfers van de Galaxy S5 juist wat tegenvallen. 

Letwel, LG komt met 10 miljoen G3's nog lang niet in de buurt van de aantallen die Samsung en Apple met de S5 en 5S halen, maar het bewijst wel dat LG weer op het juiste spoor zit. Een spoor dat ze lange tijd bijster waren. Opvallend is ook dat Samsung de afgelopen maanden, sinds de lancering van de Galaxy S5 de kaken stijf op elkaar houdt waar het de verkoopcijfers van dat toestel betreft.

In voorgaande jaren verscheen bijna tweemaandelijks, en soms nog frequenter, een bericht over de volgende miljoenenmijlpaal die bereikt was, met daarbij ook altijd de mededeling dat weer een snelheidsrecord (qua verkoop) van de voorganger(s) gebroken was. Dit jaar was er aleen even een 'hoera-moment' na vier weken toen bleek dat er meer S5's verkocht waren dan S4's een jaar eerder, in dezelfde periode. Al waren daar wel 65 landen meer voor nodig. Daarna vielen de verkoopcijfers terug

Natuurlijk, Samsung verkoopt ook miljoenen Galaxy S5's, maar de aantallen en snelheid van de verkoop ligt lager dan dat het geval was bij de S4 en S3. En daar zullen ze bij de wereldmarktleider niet blij mee zijn, maar wat ze ongetwijfeld nog veel erger vinden is dat LG er aan komt. Dat is concurrentie uit de eigen achtertuin in Seoul ;)

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.