Toestellen
26 augustus 2014 - Ron Smeets

LG G3 Stylus; een goedkope phablet

LG heeft vandaag de G3 Stylus officieel gepresenteerd. De phablet was de afgelopen weken al enkele keren opgedoken in geruchten en toen werd gespeculeerd dat het wel eens een goedkope, instap, phablet zou kunnen worden. Dat, zo blijkt nu, klopt helemaal.

De LG G3 Stylus is onder andere voorzien van een 1.3GHz quad core processor met 1GB RAM, een 5.5. inch qHD (960 x 540) display en natuurlijk een stylus pen. 

Bepaald geen 'G3' specs dus. Softwarematig heeft deze phablet wel de bekende LG features aan boord. Denk aan dual window multitasking, de Knock Code ontgrendeling en natuurlijk ook de UX User Interface waar de G3 zo om geprezen wordt en waarvan de fabrikant al gezegd had dat die ook in goedkopere toestellen zou gaan opduiken.

Het is de bedoeling dat LG in Berlijn, tijdens de IFA meer details over het toestel, zoals de beschikbaarheid, bekend zal maken. Voor nu wil LG alleen kwijt dat het toestel vooral in 3G landen uitgebracht zal worden, het eerst in Brazilië en daarna gevolgd door Azië, het Midden Oosten en Adrika. Of we hem ooit in Nederland en België zullen zien is dus nog maar de vraag.

De overige specs die op dit moment al bekend zijn:

- 8GB Intern geheugen met microSD uitbreiding
- 13 megapixel camera
- 1.3 MP front cam
- 3000 mAh accu
- Android 4.4.2 KitKat
- 3G support
- 149.3 x 75.9 x 10.2 millimeter
- 163 gram

LG

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.