Nieuws
03 november 2014 - Ron Smeets

LG G3 krijgt dit jaar nog Android Lollipop; G2 iets later LG rolt Lollipop ook snel uit

Aan de lijst met toestellen die zeker weten de upgrade naar Android 5.0. Lollipop zullen krijgen kunnen er weer twee toegeveogd worden.

LG heeft afgelopen weekend namelijk bevestigd dat in ieder geval de G2 en de G3 geupgrade zullen worden. Voor de G3 is ook een 'datum' gegeven; in de loop van Q4. Voor het eind van dit jaar dus nog. Wanneer de G2 aan de beurt is heeft de Koreaanse fabrikant nog niet gemeld, maar dat zal waarschijnlijk iets later zijn.

Het nieuws van de upgrade werd nog niet officieel door LG wereldkundig gemaakt maar enkele G2 en G3 eigenaren in Nederland en België hebben van de fabrikant het nieuws al te horen gekregen, zo meldde TechTastic. Binnenkort zal LG meer, in detail, bekend maken over wanneer de uitrol van Android Lollipop exact start voor beide toestellen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.