Nieuws
25 december 2014 - Ron Smeets

LG G3 gaat in rook op nadat accu 'explodeert' tijdens het opladen Toestel is total loss, matras ook, eigenaresse gelukkig ongedeerd

Verhalen over exploderende (smartphone) accu's zijn niet nieuw, maar gelukkig komt het ook maar heel zelden voor en dan meestal ook nog bij toestellen waarvan de originele accu om welke reden dan ook vervangen is door een, goedkopere, namaak batterij. Dat laatste is in het geval van deze exploderende LG G3 niet aan de orde, zo blijkt uit verklaringen van de eigenaresse. En het toestel lag ook niet onder een kussen of op een andere plek waardoor hij veel warmer kon worden dan normaal. De eigenaresse van deze G3 zat op haar bed en het toestel lag naast haar op te laden. Tot het moment dat hij letterlijk in rook op ging nadat de accu zodanig oververhit geraakt was dat hij explodeerde.


Het resultaat? Een flink geschrokken LG G3 eigenaar en een verbrand matras dat, terwijl de boel nog na smeulde, met behulp van familieleden, naar buiten gegooid kon worden voordat meer schade ontstond. Het toestel en de zaak worden inmiddels onderzocht door de provider en LG.

Bron, Foto's

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.