Toestellen
04 augustus 2014 - Ron Smeets

LG G3; de beste smartphone van 2014?

Vlak voor het begin van deze zomer presenteerde LG de G3. Deze smartphone moest de G2 doen vergeten en de stijgende (verkoop)lijn van deze Koreaanse fabrikant een nieuwe impuls geven. Regelmatige bezoekers kunnen zich ongetwijfeld nog herinneren dat ik haar voorganger, de LG G2 dus, bijna een jaar geleden al uitriep tot de beste smartphone van 2013 en die mening aan het eind van dat jaar nog eens bevestigde.

Kort na de presentatie liet ik in mijn eerste indruk al doorschemeren dat de LG G3 een meer dan waardige opvolger van de G2 is. Maar hoe is dat nu na ruim zes weken? In onderstaande videoreview bespreek ik mijn ervaringen met de LG G3 van de afgelopen periode en leg ik hem ook even naast zijn drie belangrijkste concurrenten van dit jaar; de Samsung Galaxy S5, Sony Xperia Z2 en HTC One (M8).

Ik heb, beginnend met de komst van de Nexus 5 die eveneens uit de keuken van LG kwam, en kort daarna ook het eerste G model, die toen nog de naam Optimus G droeg, al meerdere keren verkondigd dat de Koreaanse fabrikant weer op het goede smartphone spoor zat, en zit. Welnu, met de G3 heeft LG haar definitieve terugkeer aan de top van de smartphone wereld (nogmaals) definitief bevestigd. Het is voor de fabrikant nu te hopen dat de kopers en gebruikers van smartphones dat ook weer gaan waarderen. Meer keuze tussen producten van vergelijkbare kwaliteit kunnen we immers alleen maar toejuichen, toch?

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.