Toestellen
03 juni 2014 - Ron Smeets

LG G3 begin juli in de winkel; metalen behuizing was te duur

Vorige week lanceerde LG de G3. Toen werd echter nog niets gezegd over de prijs en beschikbaarheid. Welnu, vlak voor het weekend werd duidelijk dat het toestel begin juli in de Nederlandse winkels zal liggen. De adviesprijs wordt 549 Euro voor het 16GB model en 599 Euro voor de 32GB versie.

Begin juli kan natuurlijk alles zijn van 1 tot ongeveer de 10e. Vandaag dook informatie uit Engeland op dat het toestel daar vanaf 1 juli al beschikbaar komt en dat de rest van Europa later die maand aan de beurt is. Laten we hopen dat Nederland in ieder geval het Engelse voorbeeld volgt ;)

Gelijktijdig met de winkellancering van de G3 zullen ook enkele accessoires beschikbaar komen. De Circle Case gaat 39,90 kosten en wordt in dezelfde drie kleuren leverbaar als het toestel zelf: Titan Black, Sllk White en Shine Gold. De draadloze lader kost 29,90 en is ook meteen leverbaar.

Een van de zaken waarover veel gesproken werd sinds de onthulling van de G3 is de metalen coating van de behuizing. Aanvankelijk werd gedacht dat die van 'massief' aluminium gemaakt zou zijn. Dat bleek dus niet het geval. In een interview heeft een LG design bobo nu gezegd dat het toestel 300 doilar, ruim 200 Euro, duurder geweest zou zijn als de fabrikant inderdaad gekozen zou hebben voor een volledig metalen behuizing. Dan zou de G3 dus een prijskaartje van ruim 750 Euro gekregen hebben.

Helaas kon ik vanwege privé omstandigheden zelf niet bij de lancering in Londen aanwezig zijn. Ik ben dan ook erg benieuwd naar de opvolger van de beste smartphone uit 2013.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.