Toestellen
19 februari 2014 - Ron Smeets

LG G2 Mini ook voor het MWC gepresenteerd

Na de L-Series III die afegelopen weekend al onthuld werden heeft LG vandaag ook de eerder al getoonde G2 Mini officieel gepresenteerd. Ook nog vóór het Mobile World Congress dus. Tenzij de Koreaanse fabrikant nog een tablet, phablet of smartphone verrassing in petto heeft kunnen we er van uit gaan dat LG in Barcelona niet veel nieuws meer zal tonen.

Maar goed, met de presentatie van de G2 Mini heeft LG nu ook een compacte variant van haar vlaggenschip gemaakt. Hoewel, een smartphone met een 4.7 inch scherm was nog niet zo gek lang geleden toch echt een 'groot' toestel. Met de komst van de 5+ inch toestellen en 6+ inch phablets mag 4.7 inch tegenwoordig dus bij de categorie compacte schermen geschaard worden.

Dat neemt niet weg dat de LG G2 Mini vergeleken met zijn concurrenten zoals de Sony Xperia Z1 Compact, de Samsung Galaxy S4 Mini en de HTC One Mini wel het grootste scherm heeft.

Qua specificaties heeft LG de G2 Mini wel iets minder goed bedeeld dan zijn grotere broer. Natuurlijk kan ik pas echt iets zeggen over de prestaties als ik hem een tijdje gebruikt heb, maar vooralsnog lijkt het er op dat vooral de accu erg goed zal zijn. Een 2440 mAh 'krachtbron' voor een toestel met een 4.7 inch scherm en relatief zuinige 1.2GHz quad core processor moet voldoende zijn voor minimaal 2 dagen. In dat geval lijkt de G2 Mini dan dus wel wat meer op de grote G2.

De G2 Mini heeft overigens wel een verwisselbare accu. De achterzijde van het toestel kan dus open. Dat heeft ook het voordeel dat LG de G2 Mini voorzien heeft van een microSD geheugenkaart sleufje zodat je de 8GB interne geheugen nog kan uitbreiden.

LG zal de G2 Mini in April ook in de Nederlandse en Belgische winkels leggen. De prijs wordt pas later bekend gemaakt, maar LG kennende zal die wel iets onder die van de meeste concurrenten liggen. Dat was, en is, met de G2 ook zo.

De belangrijkste specificaties op een rij:
- 1.2 GHz Quad-Core Qualcomm 400 processor
- Scherm: 4.7-inch qHD IPS (960 x 540), 234ppi
- Geheugen: 8GB eMMC / 1GB RAM
- MicroSD Card ingang
-Camera: 8 megapixel plus een 1.3 megapixel front cam
-Batterij: 2,440mAh (removable)
- Operating System: Android 4.4 KitKat
-Afmetingen: 129.6 x 66.0 x 9.8mm
-Network: Cat. 4 / VoLTE LTE, HSPA+ 21Mbps (3G)
-Kleuren: zwart en wit 

De LG G2 Mini (rechts) naast de G2: LG-G2-Mini-a1

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.