Toestellen
24 april 2014 - Ron Smeets

LG G2 Mini nu in de winkels

De kans dat sommige webshops het toestel al een paar dagen kunnen leveren is groot, maar officieel ligt de LG G2 Mini, die in februari gepresenteerd werd, vanaf vandaag in de Nederlandse winkels.

De mini-variant van de beste smartphone van 2013 heeft zeker niet dezelfde specs dan zijn grote broer, maar is met 299 Euro (losse toestelprijs) dan ook een heel stuk voordeliger. Kortom, het is geen vervanger voor de G2, maar puur bedoeld voor iedereen die 5+ inch te groot en 400+ Euro te duur vindt.

Als je verder ook geen problemen hebt met een ietwat minder krachtige processor, een scherm met qHD resolutie in plaats van full HD en dat de 13 megapixel camera ingeruild is voor een 8 megapixel model, dan is de G2 Mini zo op het eerste gezicht het overwegen zeker waard. Zelf heb ik hem helaas nog niet uitgebreid kunnen testen.

Kijkend naar de belangrijkste concurrenten dan komt de G2 Mini redelijk overeen met de Galaxy S4 mini maar legt hij het, qua specs, af tegen de Sony Xperia Z1 Compact, die overigens wel wat duurder is.

Voor de volledigheid nog even de belangrijkste specs van de LG G2 Mini:
- Processor: 1.2 GHz Quad-Core
- Display: 4.7-inch qHD IPS (960 x 540), 234ppi
- Geheugen: 8GB eMMC / 1GB RAM / SD Card Slot
- Camera: Achterzijde 8.0MP / Front 1.3MP
- Batterij: 2,440mAh (removable)
- Operating System: Android 4.4 KitKat
- Afmetingen: 129.6 x 66.0 x 9.8mm
- Netwerk: Cat. 4 / VoLTE LTE, HSPA+ 21Mbps (3G)
- Kleuren: zwart en wit

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.