Nieuws
22 februari 2014 - Ron Smeets

LG G2 met Jelly Bean vs LG G2 met KitKat (video)

Het zal niet veel lezers ontgaan zijn dat ik de LG G2 bij een van de beste smartphones van de afgelopen jaren schaar. Ik vond, en vind, hem sowieso het beste toestel van 2013.

Standaard is de G2 voorzien van Android 4.2.2 Jelly Bean en in het dagelijks gebruik mis ik KitKat nog niet. Toch zal LG de G2 binnenkort voorzien van de nieuwste Android (4.4) versie. In Korea is de KitKat upgrade al beschikbaar. De Europese modellen zullen vanaf medio of eind maart aan de beurt zijn. Dat zijn althans de berichten die LG in Engeland en eerder al Italië wereldkundig maakte.

Als we onderstaande vergelijkende video van de fabrikant mogen geloven zou daarmee het uithoudingsvermogen van de accu nog beter worden. En dat was bepaald al niet de slechtste eigenschap van de G2 ;-) Natuurlijk is het afwachten hoe de G2 in de praktijk presteert (lees: niet in een video die door de fabrikant zelf gemaakt is), maar het zier er wel al veelbelovend uit. Vooral het opstarten van de camera en het openen van een foto in de galerij is fors sneller.

Volgens LG wordt het toestel na de KitKat upgrade gemiddeld zo'n 17% sneller wanneer je apps draait maar ook de browser en de algehele performance zal beter zijn. Verder krijgt De G2 met Android 4.4 natuurlijk ook de beschikking over nieuwe Google diensten als de Cloud Printer.

Via: LG UK (YouTube)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.