Toestellen
11 oktober 2013 - Ron Smeets

LG G2; een adellijke smartphone (video)

De afgelopen jaren was LG een beetje de weg kwijt als het gaat om het maken van goede smartphones. Ik heb in die periode meerdere malen geroepen dat de Koreaanse fabrikant niet alleen de smartphone trein gemist had maar zelfs op een totaal verkeerd perron stond.

Begin dit jaar diende zich met de komst van de Optimus G Pro, die veel later dan gewenst ook in Nederland uitgebracht werd, al een verbetering aan. De presentatie, enkele weken geleden, van de G2 bevestigt naar mijn mening dat LG weer een serieuze smartphone speler geworden is. Ik heb het toestel inmiddels ruim een week in gebruik en ben behoorlijk onder de indruk zoals jullie in onderstaande videoreview kunnen zien.

Eigenlijk leek LG weer op de juiste trein gesprongen bij de komst van de Nexus 4, eind 2012, die samen met Google ontwikkeld was. Zou de Koreaanse fabrikant dankzij Google het licht gezien hebben? Het heeft er alle schijn van. Sinds de Nexus 4 heeft LG in ieder geval veel betere toestellen uitgebracht dan in de jaren daaraan voorafgaand. Ook de in Berlijn aangekondigde G Pad tablets lijken dat de bevestigen.

Nu nog hopen, voor LG, dat ze niet weer van de juiste trein afspringen. Enfin, de G2 is een adellijke smartphone waarvan ik vlinders in mijn buik krijg... en dat gebeurt niet vaak ;-))

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.