Accessoires
28 augustus 2014 - Ron Smeets

LG G Watch R ziet het daglicht

Na diverse teasers, en ongeveer gelijktijdig met de concurrent die ze in Seoul de 'S-Company' noemen heeft LG ook haar nieuwste Smartwatch al voorgesteld. De LG G Watch R zal tijdens de IFA in Berlijn live te zien zijn.

De ronde smartwatch van LG is voorzien van een 1.3 inch P(lastic)-OLED display (320 x 320 pixels) dat  de volledige voorzijde van het horloge bedekt en, volgens de fabrikant, ook in fel zonlicht en onder elke hoek prima afleesbaar blijft.

Het polsbandje van de G Watch R is 22 millimeter breed, gemaakt van leer en verwisselbaar. Helaas heeft LG nog geen verdere afmetingen van het horoge gepubliceerd. De G Watch R is voorzien van een 1.2GHz Snapdragon 400 processor met 512MB RAM, 4GB intern gegeugen, Android Wear OS en een 410 mAh accu waarvan op dit moment nog niet bekend is hoe lang die meegaat.

Handig is ook de IP67 certificering waardoor je het horloge dus ook tijdens het zwemmen om kunt houden (maximaal 30 minuten en 1 meter diep). Verder heeft hij ook de nodige sensoren aan boord zoals een kompas, gyroscoop, barometer en hartslagmeter. De LG G Watch R zal in de loop van het vierde kwartaal op de markt komen. De prijs is nog niet bekend.

UODATE (20u34): LG Duitsland heeft de prijs van de G Watch R (per ongeluk) in het lokale persbericht gezet: 299 Euro. Daarmee wordt het dus een relatief dure smartwatch. De Samsung Gear S is weliswaar nog 100 Euro duurder, maar die heeft ook een simkaart en dus 3G bel- en data support. Hoewel het natuurlijk de Duitse prijs betreft denk ik niet dat op het Nederlandse adviesprijskaartje iets anders zal staan.

"Die LG G Watch R wird in Deutschland ab Oktober zu einem UVP von 299 Euro verfügbar sein. Auf der IFA in Berlin ist die G Watch R vom 5. Bis 10. September am LG-Stand in Halle 11.2 bereits zu bewundern."

Bron: LG

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.