Wearables
03 november 2014 - Ron Smeets

LG G Watch R verkoop start begin november; ook in Nederland Ronde smartwatch van LG komt er aan

Aanvankelijk werd gespeculeerd dat de LG G Watch R, medio oktober al in de verkoop zou gaan, maar die datum bleek niet helemaal juist, of haalbaar.

De Koreanen hebben vandaag officieel bekend gemaakt dat de wereldwijde verkoop van het ronde slimme horloge begin november in Europa van start zal gaan. Nederland hoort ook bij de eerste landen waar de G Watch R te krijgen zal zijn.

De advies verkoopprijs is vastgesteld op 269 Euro. En dat is ook het bedrag dat je momenteel op diverse webshops terug kunt vinden. De leverdatum die daar overigens het meest genoemd wordt is 3 november, maar die datum heeft LG zelf nog niet genoemd.

Enfin, met 269 euro is de LG duurder dan de meeste concurrenten, maar niet zo duur als eerdere geruchten uit Duitsland deden vermoeden toen daar een persbericht van de fabrikant online verscheen waarop het bedrag van 299 Euro stond. Ik heb de G Watch R zelf in Berlijn kort kunnen bewonderen en was meteen onder de indruk van het design. De UI mocht toen nog niet geprobeerd worden, dus ik hoop dat LG er snel eentje opstuurd om te testen :)

Nog even de belangrijkste specs op een rijtje:

- 1.2GHz Qualcomm Snapdragon 400 preocessor
- 1.3-inch P-OLED Display (320 x 320)
- 4GB geheugen
- 512MB RAM
- 410mAh accu
- Android Wear (geschilkt voor toestellen met Android 4.3 en hoger)
- 9-Axis (Gyro / Accelerometer / Compass)
- Barometer
- PPG (Heart Rate Monitor)
- Verkrijgbaaar in Zwart
- Water- en stofbestendig (IP67)

Bron (LG Persbericht)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.