Wearables
24 oktober 2014 - Ron Smeets

LG G Watch R vanaf 14 oktober te koop... in Korea Het ronde slimme horloge van LG komt nog niet naar Nederland

S&%t! Dat was het eerste woord dat in mij op kwam toen ik dit bericht voor het eerst zag. Ik heb de LG G Watch R in Berlijn even van dichtbij kunnen bewonderen en vasthouden en was meteen onder de indruk van het design en de functies (die in dat prototype nog niet allemaal functioneerden).

Maar goed, LG heeft dus bekend gemaakt dat de G Watch R vanaf 14 oktober in Korea te koop zal zijn. De lokale adviesprijs wordt 352.000 Won. Dat is op dit moment ongeveer 261 Euro.

Helaas wil de fabrikant nog niet zeggen wanneer het ronde slimme horloge naar andere landen komt, en dan vooral Nederland en België natuurlijk ;) Eerder werd 14 oktober her en der nog genoemd als 'globale' lanceerdatum en dat werd ook snel opgepikt door diverse webshops, maar dat blijkt nu dus niet te kloppen.

Maar dat LG aanvankelijk wel aan een Europese release in oktober dacht blijkt uit de informatie die tijdens de lancering, al dan niet per ongeluk, in het Duitse persbericht stond: 'Verkrijgbaar vanaf oktober voor 299 Euro'. Enfin, het wordt nu wachten op LG en het moment dat ze de Europese beschikbaarheid bekend maken. En het is toch jammer dat Korea zo ver weg is ;)

Via: LG (Google Translate)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.