Wearables
07 november 2014 - Ron Smeets

LG G Watch R kan tijdens gebruik opgeladen worden Handig voor onderweg of tijdens het werken

Ik heb de LG G Watch R nu een paar dagen om mijn pols zitten. Het is zonder enige twijfel een van de mooiste slimme horloges van dit moment, maar helaas is LG er nog niet in geslaagd om het uithoudingsvermogen van de accu voorbij de twee dagen te tillen.

Toch is er een mogelijkheid om de G Watch R ook tijdens het gebruik op te laden zonder dat je hem daarvoor dus van je pols hoeft te halen. Een feature waar LG volgens mij tijdens het ontwerp van de lader niet bij stil gestaan heeft. Of in ieder geval niet bewust ;)

De lader is namelijk rond en nagenoeg even groot en dik als de G Watch R zelf. Ofwel, je kunt hem gewoon onder het toestel leggen en het geheel om je pols hangen. Qua gewicht is dat best te doen en de dikte? Ach, een tijdje geleden liep iedereen met een heel dik, oversized, horloge dus dat is gewoon een kwestie van wat al dan niet in de mode is.

Ik werk nu al ruim een uur met de G Watch R plus lader om mijn pols en zelfs met de kabel er in is het goed te doen. Uiteraard is het niet erg handig om het horloge zo continu te moeten dragen. Het begon voor mij als een grap en een 'aanklacht' aan het adres van alle smartwatch fabrikanten die ons willen doen geloven dat het elke dag opladen van een horloge de normaalste zaak van de wereld is. Dat is het namelijk niet!

Maar goed, misschien dat LG, of een van de andere smartwatch fabrikanten deze laadoptie bij een volgende versie nog wat beter kan door ontwikkelen? Dan heeft deze grap misschien toch nog iets meer zin gehad ;)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.