Accessoires
19 maart 2014 - Ron Smeets

LG G Watch met Wearable versie van Android in de maak

LG heeft gisteravond bekend gemaakt dat de Koreaanse fabrikant samen met Google aan de ontwikkeling van de eerste Smartwatch die voorzien zal zijn van een speciale 'wearable' versie van Android; Android Wear om precies te zijn.

De geruchten dat Google en LG aan een smartwatch werkten deden al de ronde. De LG G Watch zal nog voor de zomer van dit jaar gepresenteerd worden.

In tegenstelling tot de Galaxy Gear zal de LG G Watch ook in combinaite met Android smartphones van andere merken gebruikt kunnen worden. Verdere details, zoals de specificaties, prijs en exacte beschikbaarheid van dit slimme horloge, worden nu nog niet genoemd.

Uit het persbericht: "De LG G Watch is eenvoudig toegankelijk voor ontwikkelaars en biedt gebruikers de beste Google-ervaring. De ingenieurs van LG hebben vanaf het begin nauw samengewerkt met Google om ervoor te zorgen dat de LG G Watch probleemloos werkt met Android Wear"

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.