Geruchten
06 februari 2014 - Ron Smeets

LG G Pro 2 wordt dunner, beter en krijgt boom-box speakers?

De komst van de LG Optimus G Pro was voor mij, na de lancering in 2012 van de Nexus 4 en in iets mindere mate de Optimus G, het definitieve bewijs dat LG weer de juiste smartphone had weten te vinden. Des te jammer was het dat de Nexus 4 en Optimus G Pro in Nederland veel te lang op zich lieten wachten waardoor ze eigenlijk al verouderd waren op het moment dat ze hier wél officieel in de winkels lagen.

Over een paar weken zal de Koreaanse fabrikant in Barcelona de opvolger van de Optimus G Pro presenteren. Daarbij zal, net als met de G2, het 'Optimus' deel van de naam komen te vervallen.

De LG G Pro 2 krijgt, zo luiden de geruchten, diverse updates in hard- en software, een smallere rand om het scherm, iets dunnere behuizing en. . . 'boom box' speakers van 1 Watt. Die zouden voor het beste geluid dat ooit door een smartphone / phablet geproduceerd werd moeten zorgen. We zullen zien.

Verder wordt ook al een tijdje gespeculeerd over de aanwezigheid van een 13 megapixel camera met nog betere optische beeldstabilisatie (OIS Plus genoemd) en, zoals op de gelekte foto hieronder te zien is, dezelfde bedieningstoetsen als de G2 aan de achterzijde. De camera zou volgens de geruchten ook opnames in 4K (3850 x 2160 pixels) kunnen maken. 

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.