Reviews
21 februari 2015 - Ron Smeets

LG G Flex 2 vs LG G Flex (video) Nieuwe gebogen LG is bijna op alle punten verbeterd

Toen LG begin 2014 ineens met de gebogen, en buigbare, G Flex op de proppen kwam leek dat vooral ook een stunt of gimmick te zijn. De Koreaanse fabrikant wilde de wereld even laten zien waar ze al toe in staat waren. Behalve het buigbare scherm was het toestel ook voorzien van een zelf-helende cover. Kleine krasjes kon je letterlijk wegpoetsen en verdwenen als sneeuw voor de zon. Uiteraard heb ik de G Flex vorig jaar aan wat buig- en krastests onderworpen. Het videobewijs daarvoor kun je hier nog eens bekijken.

De LG G Flex 2 heb ik zelf nog niet in mijn handen gehad maar de eerste berichten over dat toestel zijn bepaald niet slecht, op één punt na. LG heeft ervoor gekozen om de opvolger van de G G Flex een stuk compacter, en dus ook handelbaarder, te maken. Van 6 HD naar 5.5 inch full HD en met smallere randen aan de boven- en onderzijde van het display. Verder is de achterzijde nu afneembaar waardoor er ook plaats is voor een microSD kaart. Ook de camera heeft een upgrade gekregen. Niet qua megapixels (nog steeds 13MP), maar wel met de toevoeging van de laser focus en optische beeldstabilisatie van de G3. Nadeel van het kleinere design is dat de accu ook kleiner geworden is (van 3500 naar 3000 mAh). In sommige gevallen (bij continu gebruik van het scherm bijvoorbeeld) houdt die het nog maar half zolang uit als de krachtbron van zijn voorganger. Het lijkt er dus op dat het nieuwe scherm en de snellere processor van de G Flex 2 meer stroom verbruiken dan die van zijn voorganger. Hieronder kun je een bijzonder uitgebreide videoreview van Pocketnow bekijken waarin de twee toestellen met elkaar vergeleken worden. Enjoy!

http://youtu.be/u74lW3aYgHU

Tot slot toch nog even dit. Gebogen toestel designs hebben we in het verleden vaker gezien, maar dan toch vooral omdat ze zo beter tussen het luisterende oor en de pratende mond van gebruikers passen. Denk bijvoorbeeld aan de Nokia 8110 en 7110 uit het laatste lustrum van het vorige millennium en de Moto RIZR Z8 uit 2007.. LG bedacht bij het gebogen scherm van de G Flex een heel andere reden. Iets met de bolling van je ogen die gelijk is aan de holling van het scherm waardoor de afstand van de ogen tot elk punt van het scherm gelijk blijft. Dat zou dan weer een betere, en prettigere, kijkervaring geven. En het mooiste van dat verhaal is dat ze bij LG serieus geloofden dat dit ook bij een 6 inch scherm merkbaar zou zijn. Complete nonsens natuurlijk. Ja, in een bioscoop met een scherm van 25 meter is het inderdaad handig als dat scherm aan de uiteinden naar de kijkers toe gebogen is. Maar dan spreek je ook over meters verschil, geen millimeters.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.