Toestellen
11 februari 2015 - Ron Smeets

LG G Flex 2 medio maart ook buiten Korea te koop LG fans in Singapore en Engeland zijn de eerste 'gelukkigen'

Eind vorig jaar onthulde LG de tweede variant van de buigbare G Flex. De 5.5 inch G Flex 2 is vooral compacter dan zijn 6 inch voorganger en daardoor wellicht een stuk interessanter. Helaas is het toestel sinds de lancering, eind januari, alleen nog in Korea te koop.

Daar komt binnenkort echter verandering in. Vanaf medio maart zal de G Flex 2 ook in de Singaporese winkels liggen en enkele weken daarna, maar waarschijnlijk nog voor het eind van die maand, ook in Engeland. Laten we hopen dat Nederland en België niet lang daarna ook aan de beurt zijn. Er zijn al webshops die melden dat het toestel in maart verwacht wordt, maar dat zegt natuurlijk nog helemaal niets. Officieel heeft LG daarover nog niets bekend gemaakt.

Persoonlijk vond ik de eerste G Flex geen verkeerd toestel, maar hij was wel erg groot. Een conpactere variant zal de gebruiksvriendelijkheid in diverse opzichten, zoals bediening met één hand bijvoorbeeld, ten goede komen.

Qua specs is de G Flex 2 zeker ook geen achterblijver. Behalve het 5.5 inch full HD curved P-OLED display heeft hij een 2GHz octa core Snapdragon 810 processor. Dat is de processor die in de Galaxy S6, zo luidden de geruchten, voor oververhitting zorgde. LG gaf enkele weken geleden al aan dat zij daar bij de G Flex 2 geen probleem mee hadden. Het toestel heeft verder nog 3GB RAM, 32GB intern geheugen en een 3000 mAh accu aan boord.

De primaire camera is een 13 megapixel versie met optische beeldstabilisatie, autofocus en een LED flitser. Aan de voorzijde zit een 2.1 megapixel selfie camera. Dat is, vergeleken met de meeste concurrenten die de afgelopen maanden op de markt kwamen, wellicht de enige ietwat tegenvallende feature. Al denk ik niet dat veel potentiële kopers daar wakker van zullen liggen. Hooguit wat 'selfie fanaten' ;)

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.