Nieuws
15 april 2011 - Ron Smeets

LG en ZTE ontwikkelen smartphone versie van MeeGo

Reuters heeft vandaag gemeld dat LG samen met ZTE en China Mobile een smartphone versie van MeeGo gaan ontwikkelen. Valtteri Halla, lid van de technische MeeGo stuurgroep, heeft dit bevestigd op een conferentie voor ontwikkelaars.

LG toonde in januari 2010 overigens al een MeeGo smartphone prototype, dus helemaal verrassend en nieuw is dit bericht ook weer niet.

Maar gezien het bericht eerder dit jaar dat Nokia na de release van (één) MeeGo toestel (smartphone of tablet) het OS op een 'ontwikkel zijspoor' gaat zetten is deze mededeling wel het bewijs dat andere fabrikanten nog steeds toekomst zien in MeeGo. "It's opening opportunities for the others to come in. Discussions are taking place. You'll see things coming out this year, pretty soon", aldus Valtteri Halla. Wanneer de eerste MeeGo smartphone(s) van LG en/of ZTE gepresenteerd zullen worden is op dit moment nog niet bekend.

Foto via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.