Geruchten
25 april 2008 - Ron Smeets

LG en Prada komen met de LG PRADA II

Het eerste resultaat van de samenwerking tussen LG en PRADA, de LG PRADA, ligt al geruime tijd in de winkels maar het relatief dure design toestel kan tot nu toe nog geen doorslaand succes genoemd worden.

Toch lijkt het er op dat de twee bedrijven van plan zijn een tweede toestel op de markt te gaan brengen, de LG PRADA II. Als we de geruchten mogen geloven dan komt de tweede LG PRADA eind dit jaar (Q4) op de markt.

Foto's zijn nog niet uitgelekt, (een deel) van de specs wel. Daaruit blijkt dat de PRADA II een quad-band GSM toestel wordt met UMTS en HSDPA (7.2Mbps) wordt die verder voorzien zal zijn van een WQVGA display (400x240 pixels), een 500 Megapixel camera (maar dat zal wel een typo zijn ;-), een VGA cam voor videobellen en een slide-out qwerty toetsenbord (dat zou zeker geen overbodige luxe zijn). De volledige uitgelekte specs kun je hieronder nalezen.

? GSM 850/900/1800/1900, WCDMA 900/2100

? HSDPA, 7.2 Mbps

? WLAN 802.11 b / g wireless network

? 3-inch WQVGA touch-screen TFT, 400 x 240 resolution

? 500 million-pixel main camera, 300,000-pixel video camera

? Slide QWERTY keyboard slide

? MP3 / WMA / WAV audio and video playback

? FM radio

? TV-OUT

? HTML Web browsing

? SMS / MMS / EMAIL (POP3, IMAP) / IM messaging

? USB 2.0, Bluetooth

? microSDHC memory card, the maximum 8 GB

? PRADA special fashion mobile phone accessories

? will be launched 4th quarterGerelateerde links:
Zilveren uitvoering van LG Prada met QWERTY keypad
Prijsverlaging LG Prada
17 Regels voor het mogen verkopen van de LG Prada
LG KS20: De Prada, maar dan beter?
Toch hands-on met de LG Prada
LG Prada (KE850) officieel aangekondigd
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.