Geruchten
05 augustus 2015 - Ron Smeets

LG en Huawei Nexus specs duiken wederom op Uiteraard zijn ook dit nog onbevestigde geruchten, maar ze worden wel steeds sterker

Over de nieuwe Nexus modellen die later dit jaar, ongeveer gelijktidig met de officiële lancering van Android M, gepresenteerd zullen worden, is al heel wat gespeculeerd. De kans lijkt heel groot dat zowel LG als Huawei een Nexus smartphone maken. Er komen dus twee versi's, een smartphone en een phablet. Nieuwe geruchten uit China lijken de specs uit eerdere berichten te bevestigen, maar uiteraard betreft het hier nog steeds onbevestigde informatie.

De LG Nexus 5 zou voorzien worden van een 5.2 inch full HD (1920 x 1080) OLED display, een Snapdragon 620 processor met 4GB RAM, 64 GB intern geheugen, 13 megapixel camera met OIS, f/1.8 lens en laser focus. Verder worden WiFi, front stereo speakers, Bluetooth 4.2, NFC en een 3180 mAh accu die draadloos opgeladen kan worden maar niet verwisselbaar is (dichte behuizing dus) genoemd.

De Huawei Nexus wordt een 5.7 inch (WQHD, AMOLED) phablet met een 21 megapixel camera van Sony, de IMX320, metalen unibody behuizing en draadloze oplaad functie.

Op zich lijkt het gek dat de nieuwe Google Phone van LG weer als Nexus 5 op de markt gaat komen. De Koreaanse fabrikant maakte in 2013 immers al een Nexus 5. Die is echter wel al een paar maanden uit de winkels verdwenen. Dat zou natuurlijk als 'bewijs' gezien kunnen worden dat er een nieuwe, 2015, versie gaat komen. Het duurt zoals gezegd nog wel een paar maanden voordat de nieuwe Nexus modellen onthuld worden. Tot die tijd moeten dit soort geruchten met een korreltje zout genomen worden.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.