Nieuws
05 november 2014 - Ron Smeets

LG en Google sluiten wereldwijde patentovereenkomst Langdurig contract om elkaars gepatenteerde technologiën te mogen gebruiken

LG en Google zullen voorlopig geen ruzie meer krijgen over het misbruik van gepatenteerde technologieën. De Koreaanse fabrikant en Amerikaanse software gigant hebben namelijk een langdurige licentie overeenkomst gesloten die hen in staat stelt om elkaars producten en diensten zonder verdere juridische te voorzien van gepatenteerde technologieën.

De afspraken hebben betrekking op alle bestaande patenten, maar ook die die in de komende tien jaar nog aangevraagd en afgegeven worden.

Het persbericht over de deal zegt niets over de licentiekosten die met deze overeenkomst gemoeid zijn en beide bedrijven elkaar in rekening gaan brengen. Uiteraard wordt wel in wollige woorden uitgesproken hoe belangrijk LG en Google deze samenwerking vinden. En terecht, want alles is beter dan de vele patentruzies die al jaren slepen en waar alleen de juristen en advocaten echt rijk van worden.

“We’re pleased to enter into this agreement with a leading global technology company like LG. By working together on cross-licenses like this, companies can focus on bringing great products and services to consumers around the world", aldus Allen Lo van Google's patentbureau.

“LG values its relationship with Google, and this agreement underscores both companies’ commitment to developing new products and technologies that enhance consumers’ lives", zo laat J.H. Lee van LG's Intellectual Property Center weten in het persbericht

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.