Entertainment
10 juni 2015 - Ron Smeets

LG doet de 'Pepsi Test' met de G4

De LG G4 valt natuurlijk pas echt op in de uitvoering met de lederen cover. Zoals met alles is het een kwestie van smaak of je dat mooi vindt of niet. Persoonlijk moet ik zeggen dat de lederen G4 er in de praktijk beter uit ziet dan op foto's of video's.

Om het toestel aan de man, of vrouw, te brengen bedacht LG Benelux haar eigen 'Pepsi Test'. Voor wie niet meer weet wat dat was. Pepsi stond in de jaren tachtig regelmatig in winkelcentra en op markten met een stand waar je 'blind' twee soorten cola (Coca en Pepsi natuurlijk) kon proeven en daarvan de lekkerste moest aanwijzen. Pepsi beweerde dat vrijwel iedereen haar cola koos en dat werd dan ook breed uitgemeten in TV commercials.

Welnu, LG doet dat nu met de G4 en twee concurrenten. Nee, je hoeft ze niet te proeven door er aan te likken of zo (jakkes) maar het idee is dat de G4, met z'n lederen cover, duidelijk beter ruikt dan de concurrenten. Ach, een vergelijkende geurtest is weer eens iets anders dan de standaard vergelijkende review ;)

Een van de concurrenten waar aan geroken moet worden is, uiteraard, de Galaxy S6 (edge). Maar wat is die andere? Enfin, kijk zelf maar.

Het moge duidelijk zijn dat LG's versie van de Pepsi Test een stuk eenvoudiger is dan die van de cola fabrikant. Al lukte het mij destijds tot twee keer toe om Coca Cola te kiezen in plaats van Pepsi. Die zijn echter nooit uitgezonden ;) Maar goed, als LG deze test nu eens zou doen met drie toestellen met lederen covers... Ik heb nog wel een iPhone 6 liggen met een origineel lederen hoesje en er zijn vast nog meer van dergelijke covers voor andere toestellen te vinden. Dan zou LG's 'Pepsi Test" pas echt spannend worden, toch?

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.