Tablets
23 december 2014 - Ron Smeets

LG deponeert merknaam voor een nieuwe tablet Wordt de G Pad X een nieuwe 10 inch tablet?

Ongeveer anderhalf jaar geleden onthulde LG de eerste 8 inch G Pad tablet en begin 2014 werd het, in Barcelona, een complete serie met een 7, 8 en 10 inch model, waarbij de schermgrootte aan de naam toegevoegd werd om duidelijk te maken welke G Pad je voor je had.

Vorige week, zo blijkt uit documentatie van het Amerikaanse patent- en merkenbureau (USPTO), heeft de Koreaanse fabrikant een nieuwe tablet naam geregistreerd; de G Pad X. Ondanks dat er verder nog helemaal niets bekend is over een nieuwe LG tablet mag je er gevoeglijk van uit gaan dat LG deze naam niet ineens voor iets anders gaat gebruiken.

Uiteraard wordt al gespeculeerd over de G Pad X waarbij de verwachting dat het een 10 inch ('X') tablet wordt het meest voor de hand lijkt te liggen. Maar goed; vooralsnog zijn de LG tablets nog geen al te groot succes gebleken dus misschien moeten de Koreanen wel met iets heel nieuws komen. We zullen zien. Op dit moment is de G Pad X letterlijk nog niet meer dan een geregistreerde merknaam ;)

Bron (USPTO

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.