Nieuws
11 februari 2008 - Ron Smeets

LG combineert Prada en Chocolate in de KF600 en KF700

De persconferentie van LG was in sommige opzichten hilarisch te noemen. De CEO Dr. Skott Ahn en zijn rechterhand Chang Ma deden als vanouds hun best de aanwezige pers in goed Engels te woord te staan maar dat wilde niet altijd even goed lukken.

Gelukkig spraken alle aanwezigen wel dezelfde taal als het gaat om de nieuwe toestellen van de Koreaanse fabrikant. In totaal werden drie nieuwe modellen aangekondigd waarvan er overigens een al tijdens de CES het daglicht gezien had, de KF600.

LG, vorig jaar percentueel de fabrikant die het snelst groeide, geeft met de KF510 (hierover meer in een andere posting), KF600 en KF700 duidelijk blijk van haar intenties om verder te bouwen op de extreem succesvolle Chocolate en de iets minder populaire Prada.

Vooral bij de KF600 en KF700 combineert LG diverse typische kenmerken van bovengenoemde ‘oude’ toestellen. De KF600 heeft duidelijk de form factor van de Chocolate, gecombineerd met een full-front touchscreen dat verdeeld is in een display- en een ‘touchpad’ (of eigenlijk InterAct pad) gedeelte. Afhankelijk van de functie die je aanroept verandert de weergave (bediening) op het InterAct Pad. Twee voorbeelden hiervan: Wil je bellen, dan staan er de numerieke toetsen en als je een foto maakt worden de camera bediening opties weergegeven.

De overige specs van de KF600 bevatten onder andere: een QVGA ‘primair display van 2.0 inch, een InterAct Pad display van 240x176 pixels, 3 megapixel camera, MP3 speler, FM Radio en Bluetooth connectivity.

De KF700 lijkt kwa uiterlijke vormgeving nog het meest op de Prada maar is ook een slider. Eenmaal open geschoven zie je ook hier (net als bij de KF600) een keypad dat wel heel erg veel weg heeft van de Chocolate (en nog diverse varianten op dat thema).

Het display is een 3 inch touchscreen en neemt in zijn geheel de voorkant van het toestel in beslag. Bijzonder noemenswaardig is nog de zogenaamde Shortcut Dial functie. Hiermee kun je van de zes belangrijkste functies en applicaties een shortcut creëren op het display van de KF700. Op de achterzijde van het toestel zit een ‘scroll button’ waarmee je het virtuele Shortcut Dial menu kunt bedienen. Bovendien kun je dezelfde scroll button ook gebruiken bij het navigeren door bijvoorbeeld de foto gallery of emails.

De KF700 heeft, net als de KF600, een 3 megapixel camera. Waar de KF600 het moet doen met 2.5G support voor mobile data heeft de KF700 ondersteuning voor HSDPA netwerken. Andere features van de KF700 zijn een multimedia speler, diverse applicaties zoals GMail, Search, Blogs, Maps van Google en Youtube.

Beide toestellen komen ergens tussen Q1 en Q3 op de markt, afhankelijk van de regio en het land. Volgens het persbericht zou de KF700 al vanaf Maart in diverse Europese landen uit gaan komen, maar of dat ook al in Nederland en België het geval zal zijn is nog niet bekend. Over de prijzen zijn nog geen mededelingen gedaan.

de KF700:

En nog een foto van de KF600:Gerelateerde links:
Eerste afbeelding van de LG KF700
LG KF700 wordt in Barcelona gepresenteerd
Telefoon met InteractPad komt eraan: LG KF600
LG KF600 heeft een InteractPad
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.