Toestellen
08 februari 2010 - Ron Smeets

LG Clubby KM555e moet Rusland veroveren

LG heeft enkele dagen geleden de KM555e Clubby gepresenteerd. Die naam en de kleurrijke letters (zie grote afbeelding hieronder) wekt de indruk dat de Koreanen hiermee hun eigen 'Corby' op de markt willen zetten.

Een blik op het toestel maakt echter meteen duidelijk dat de LG Clubby KM555e behalve de ietwat vreemde naamgeving, vrij weinig weg heeft van de Samsung Corby.

De Clubby, die voorlopig alleen op de Russische markt uitgebracht zal gaan worden, is onder andere voorzien van een 3 inch WQVGA (240x400) touchscreen display, 3 megapixel camera, WiFi, Multimedia speler, Dolby Mobile, FN Radio en een microSD geheugenkaart gleuf voor maximaal 16GB extra opslagcapaciteit.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.